Mii de credincioşi, omagiu fostului papă Benedict al XVI-lea Stiri din vecinatatea Romaniei
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 287 Vizualizări

Mii de credincioşi, omagiu fostului papă Benedict al XVI-lea

Mii de credincioşi s-au adunat luni dimineaţa la Vatican pentru a-i aduce un ultim omagiu fostului papă Benedict al XVI-lea, care a murit sâmbătă la vârsta de 95 de ani şi al cărui trup a fost expus luni în bazilica Sfântul Petru din Roma înainte de funeraliile programate pentru joi, relatează AFP.

În celebra piaţă Sfântul Petru s-a format o coadă lungă de persoane în zorii zilei de luni, în prezenţa a numeroase mass-media şi a unui important dispozitiv de securitate.
„Am ajuns la 6 dimineaţa, mi s-a parut normal să vin să-i aduc un omagiu după tot ce a făcut pentru biserică”, a declarat pentru AFP sora Anna-Maria, o călugăriţă italiană. Sicriul cu trupul papei emerit a fost transferat la bazilica Sfântul Petru luni dimineaţă în cadrul unei ceremonii private, potrivit serviciului de presă al Vaticanului. Trupul lui Joseph Ratzinger s-a aflat până acum într-o mică capelă privată a mănăstirii în care a locuit după ce şi-a anunţat demisia în 2013, situată în grădinile Vaticanului.
Uşile Bazilicii Sfântul Petru de la Vatican au fost deschise luni publicului de la ora 09:00 (08:00 GMT) până la ora 19:00 (18:00 GMT), apoi de la ora 06:00 până la 18:00 GMT, marţi şi miercuri. Intrarea este liberă şi nu necesită rezervare.

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE