Home / Slider / ”Punct și de la capăt”, primul podcast motivațional din Târgu Mureș

”Punct și de la capăt”, primul podcast motivațional din Târgu Mureș

Distribuie

”Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume” – Mahatma Gandhi, asta își propune un tânăr student să facă.

Radu Mesaroș, un tânăr implicat, student la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, realizează la doar 20 de ani primul podcast motivațional din orașul Târgu Mureș prin care își propune să scoată în valoare oameni simpli ce au avut succes.

Acesta se descrie ca fiind un tânăr ambițios, iar prin visurile sale mărețe își dorește să schimbe lumea.

Ideea de podcast a venit odată cu schimbările aduse de pandemie, atunci când foarte mulți tineri, în special, erau la pământ și nu se mai regăseau. Radu a încercat să le vină în ajutor scoțând în față oameni ce nu s-au lăsat doborâți de viață.

”Pe lângă faptul că orice adolescent trece printr-o perioadă cu suișuri și coborâșuri, voiam să-i motivez, să le spun că uite: nu e un capăt de lume dacă iei o notă mică, dacă n-ai intrat la liceul dorit, dacă te-a părăsit iubita. Voiam să le transmit prin asta că, indiferent de ce le spune lumea și indiferent de ce li se întâmplă, ei trebuie să reușească. Trebuie să aibă un scop și să își propună obiective. Am vrut să fac asta prin poveștile unor oameni simpli ce au avut succes, nu am vrut să invit vedete și oameni publici ce apar la toate emisiunile. Am vrut să pun în valoare oameni care au reușit indiferent de greutățile pe care le-au întâmpinat”, povestește Radu.

În realizarea podcastului există un grad ridicat de dificultate, însă cu sprijinul UMFST ”George Emil Palade” Radu a reușit să își pună în aplicare ideea ce are ca scop motivarea tinerilor, iar cu susținerea oamenilor proiectul ajunge la urechile celor care au nevoie.

”Există foarte mulți eroi care nu poartă pelerină și nu-i știe nimeni. E foarte important să-i întrebam pe cei din jur cum se simt”, a mai adăugat Radu.

Feedback-urile primite în urma episoadelor postate sunt foarte bune, semn că sunt foarte mulți oameni ce au nevoie să audă și alte povești ale unor ”eroi ce nu poartă pelerină”, așa cum îi numește Radu.

”Punct și de la capăt” se numără printre puținele inițiative din Târgu Mureș ce au ca scop motivarea tinerilor, și nu numai, prin poveștile de viață ale unor eroi.

”Pentru mine acest podcast a picat la fix. Am avut o perioadă mai grea și ascultând fiecare episod, mi-am dat seama că nu trebuie să mă las doborâtă de probleme. Pot spune că pentru mine a devenit terapie să ascult acest podcast și consider că nimic nu este întâmplător. Este divin!”, povestește Ana, una dintre ascultătorii podcastului.

Radu își dorește să extindă podcasul, însă fiind la început de drum, acesta poate fi ascultat pe Facebook și pe YouTube pe pagina universității, emisiunea fiind difuzată o dată la două săptămâni, marțea.

Violeta OLTEAN


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Voleibalistele de la CSU, învinse în trei meciuri

Distribuie În weekendul recent încheiat, voleibalistele de la CSU Târgu Mureș au disputat la Oradea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.