Home / Administratie / Strategia de tarifare a apei potabile aprobată de Consiliul Local Luduş

Strategia de tarifare a apei potabile aprobată de Consiliul Local Luduş

Distribuie

În cadrul Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Mureș în perioada 2014-2020, finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare, urmează să se realizeze investiții în sistemele de alimentare cu apă, canalizare și epurarea apelor uzate. Primarul orașului Luduș a inițiat un proiect de hotărâre privind aprobarea Strategiei de tarifare conform rezultatelor Analizei Cost-Beneficiu pentru „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă potabilă și apă uzată din județul Mureș, în perioada 2014-2020, în  Zona Luduș – Grebenișu de Câmpie, cuprinzând UAT Luduș, UAT Sânger, UAT Tăureni, UAT Zau de Câmpie, UAT Grebenișu de Câmpie, UAT Șăulia, UAT Miheșu de Câmpie”.

Proiectul de hotărâre a fost supus dezbaterii aleșilor locali în ședința Consiliului Local din 29 noiembrie 2022, fiind aprobat „Actul adițional la Contractul de delegare al  gestiunii serviciilor publice de alimentare cu apă și de canalizare, având ca obiect Strategia de tarifare, respectiv modificarea articolului 36 din Contractul de delegare, cel care se referă la „Prețuri, Tarife și alte surse de venit”.

În aceeași ședință  a Consiliului Local Luduș, aleșii locali au acordat un mandat reprezentantului orașului Luduș, Marius Dudilă, în Adunarea Generală a Acționarilor Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Aqua Invest Mureș, de a vota „pentru” aprobarea Strategiei tarifare, precum și Actului adițional la Contractul de delegare al gestiunii serviciilor publice de alimentare cu apă și de canalizare.

În mod similar a fost mandatat președintele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Aqua Invest Mureș să semneze în numele și pe seama Orașului Luduș, Actul adițional la Contractul de delegare al gestiunii serviciilor publice de alimentare cu apă și de canalizare nr. 22/202662/5 martie 2010.

Conform Strategiei de tarifare a Companiei Aquaserv SA documentată asupra Analizei Cost-Beneficiu a proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă potabilă și apă uzată din județul Mureș este de 5,97 lei/metru cub la apă și 5,16 lei/metru cub la canalizare, cu mențiunea că această strategie de tarifare presupune unele ajustări ale acestor tarife, care se fac anual atât cu inflația cumulată pe ultimul an, cât și în termeni reali.

Ioan A. BORGOVAN


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO: 20 de hectare de miriște și vegetație uscată arse într-un incendiu, lângă Scaunul Domnului

Distribuie Pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin și ai Punctului de Lucru Deda au fost …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.