2022 pe plus pentru Lunca Bradului Administrație
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 224 Vizualizări

2022 pe plus pentru Lunca Bradului

Anul 2022 a fost pentru comuna Lunca Bradului unul cu de toate, cu proiecte derulate ce urmează să-și vadă finalitatea în cursul acestui an. Despre toate acestea ne-a vorbit Alexandru Bexa, primarul comunei Lunca Bradului, în interviul care urmează.

Reporter: Care au fost cele mai importante momente al anului 2022 pentru comuna Lunca Bradului? Alexandru Bexa: De departe, cel mai important moment pentru noi toți a fost faptul că am scăpat de pandemie și de restricții. Asta e cel mai important, oamenii să poate interacționa, aspect cu un foarte mare impact asupra populației. Astfel, am putut organiza Zilele Comunei Lunca Bradului, prilej să ne întâlnim cu toții din toate părțile, prilej de distracție, de descătușare aș putea spune.

Rep.: Ce proiecte ați avut în derulare în 2022?

A.B.: În ce privește proiectele derulate în 2022, amintesc aici reabilitarea Școlii Gimnaziale din Lunca Bradului unde suntem chiar pe ultima sută de metri, și construcția grădiniței. Aici, din păcate constructorul a intrat în insolvență, fapt pentru care lucrările, chiar dacă sunt extrem de avansate, sunt stopate momentan. În cursul anului 2023 lucrarea va fi finalizată, la fel cum va fi și la școală și la grădinițele cu program normal și program prelungit. Avem speranța ca până la începutul anului școlar viitor aceste investiții să fie finalizate. La fel și în ce privește proiectul de apă și canalizare. Proiectul a început în cursul anului 2021, iar anul trecut s-a încercat găsirea de soluții tehnice. Este vorba mai exact de o extindere a rețelei care va fi la rândul ei reabilitată și retehnologizată în totalitate. Termenul de finalizare a acestui proiect este sfârșitul anului 2023. Tot la capitolul proiecte, pe ”Anghel Saligny” am prins finanțare pentru construirea a două punți pietonale în satul Neagra, și pentru o asfaltare în satul Lunca Bradului, lucrare extrem de important în zona terenului de fotbal înspre zona de alimentare cu apă a localității. O altă realizare foarte importantă pentru locuitorii comunei noastre este acordarea de lemn de foc pentru populație în limita a 6 metri cubi. Fiecare familie a beneficiat la un preț modic de 165 lei/metro cub, cu tot cu transport până la casa beneficiarului. Este extrem de important să ne aplecăm asupra nevoilor locuitorilor comunei, așa cum o vom face în fiecare an în ce privește acordarea de lemn de foc populației ca să mai eliminăm din piața neagră a lemnului să spunem așa și furturile ilegale.

Rep.: Ce proiecte aveți în vedere pentru 2023?

A.B.: Pentru 2023 vreau să punem accent pe partea de colectare selectivă. Am vrut să accesăn un proiect prin PNRR și din păcate nu s-a reușit. Erau prevăzute niște tipare cu suprafețe prestabilite și nu am găsit în centrul localității o suprafață care să se încadreze. După acest model, vom încerca noi prin fonduri proprii să facem un proiect pentru colectarea selectivă. Este vorba de niște platforme, inclusiv pentru partea de deșuri voluminoase și pentru partea de deșeuri toxice, un loc unde lumea să poată depozita aceste deșeuri într-un mod civilizat. De asemenea, continuăm demersurile în ce privește obținerea statutului de stațiune turistică. Documentația este trimisă la Ministerul Turismului, ne-au mai fost cerute recent câteva completări ce urmează să le rezolvăm în perioada următoare. Sperăm să intrăm în linie dreaptă în ce privește acest proiect de stațiune turistică de interes local. Sunt sigur de acest lucru deoarece îndeplinim toate condițiile pentru a obține acest statut. Tot legat de acest aspect, am discutat cu cei de la Salvamont și pentru anul viitor urmează să amenajăm, pe lângă traseele montane omologate existente pe raza comunei, și trei trasee de mountan bike pe diferite nivelul de dificultate. La timpul potrivit vom anunța zona unde vor fi aceste trasee care vor fi înspre zona montană.

Rep.: Cum întâmpinați Sărbătorile de Iarnă?

A.B.: Am prevăzut în bugetul local fonduri pentru iluminatul festiv modern cu lămpi de tip LED în cele două localități ale comunei. Pot spune că centrul comunei a arătat superb de sărbători, nu cred să mai fi avut comuna așa iluminat festiv de sărbători. În ce privește copiii, în cursul zilei de joi, 22 decembrie a venit Moșul cu daruri în parcul din centrul localității. În fiecare an venirea Moșului a fost o surpiză pentru copii, acum doi ani a venit cu o caleașcă, anul trecut cu o mașină de pompieri. În data de 27 decembrie am avut un festival de colinde la Căminul Cultural din Lunca Bradului unde au participat toate grupele de copiii din cadrul Ansamblului ”Brădulețul” și artiști locali. Nu în ultimul rând, la cumpăna dintre ani, atât în Lunca Bradului cât și la Neagra am avut un foc de artificii. La final de an, doresc tuturor locuitorilor comunei să aibă parte de Sărbători Fericite, să întâmpinăm noul an cu sănătate, cu familii fericite și cu speranța pentru un an nou mai bun și mai plin de realizări.

A consemnat Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE