<strong>Businessmanul Laszlo Sepsi se întoarce în fotbal</strong> Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 4926 Vizualizări

Businessmanul Laszlo Sepsi se întoarce în fotbal

Fostul internațional al României cu afaceri în județele Mureș, Cluj și Sălaj va ocupa funcția de președinte al unui club sportiv.

Laszlo Sepsi, care a jucat în campionate din Franţa, Portugalia, Spania şi Germania, va conduce, din acest an, clubul Sportul Șimleu Silvaniei, potrivit Sportul Sălăjean. În conducere va fi cooptat şi Emil Borz, care a evoluat în trecut la Șimleu.

Fostul președinte, Ioan Gurzău, a plecat pe același post, la SCM Zalău. Primăria a căutat cele mai bune variante pentru ca Sportul să îşi continue activitatea în Liga III. Iniţial, cap de listă era vicepreședintele Romeo Oltean, omul de legătură dintre club şi administrația locală.

“Noul an a adus însă o mare surpriză la poalele Măgurii. Laszlo Sepsi a fost numit ca nou preşedinte. Este o mare lovitură de imagine, dar şi o variantă excelentă din punct de vedere profesional. Deşi are doar 35 de ani, Sepsi are o vastă experienţă fotbalistică, pe care a cultivat-o în campionate puternice, dar şi la echipe de top din fotbalul românesc.

Timp de 15 ani, acesta a evoluat la nivel ridicat şi a bifat aproape 200 de prezenţe în prima ligă din România. De câţiva ani, Sepsi are o frumoasă poveste de dragoste cu una dintre fiicele omului de afaceri Dumitru Blaga. Ca urmare, fostul internaţional a fost văzut de mai multe ori în tribunele stadioanelor din Zalău şi Şimleu Silvaniei alături de directorul general de la Simex.

Sportul Şimleu l-a ofertat de mai multe ori. Devenit un om de afaceri în domeniul imobiliar, fostul internaţional a declinat oferta. După plecarea lui Gurzău, discuţiile au fost mai intense, iar Sepsi a acceptat să devină noul preşedinte”, conform Sportul Sălăjean.

Are afaceri în mai multe județe ale Transilvaniei

Sepsi, care a evoluat la Benfica, Nurnberg, Rennes sau Santender, are deja mai multe linii de business conectate la domeniul imobiliar, conform Transilvania Business. El s-a născut la Luduș (județul Mureș), dar a debutat la Gaz Metan Mediaș. A avut o ascensiune rapidă în fotbal, ca fundaș lateral, ajungând până la nivel de echipă națională, atât la juniori, cât și la seniori.

Printre cluburile la care a evoluat se numără Stade Rennes, Benfica Lisabona, Racing Santander, FC Nurnberg, iar în România, CFR și “U” Cluj, Gloria Bistrița, Politehnica Timișoara, ASA Târgu Mureș. Benfica plătea 2,5 milioane euro Gloriei Bistrița, în 2007, pentru a beneficia de serviciile sale. Ultimul club la care a evoluat a fost “U” Cluj, în 2019.

Sepsi a debutat în afaceri printr-un proiect imobiliar la Târgu Mureș. Între timp, a construit peste 200 de apartamente în zonă și are în vedere noi proiecte de ansambluri rezidențiale, în funcție de evoluția pieței. Afacerile sale se ridică la 8 milioane de euro.

Anul trecut a deschis la Cluj-Napoca, împreună cu partenerul său local de afaceri, Vlad Corfar, showroom-ul V Floor Parquet. La inaugurare, Sepsi ne mărturisea că va pune umărul și la dezvoltarea afacerii cu vinuri din județul Sălaj inițiată de către directorul fabricii de mobilă Simex în cadrul brandului Cramele Ulm.

Marca aparține Cooperativei Agricole Cramele Crișana și reunește cinci parteneri din zona viticolă Crișana: Fort Silvan, Domeniile Blaga, Agoston, Szekrenyes și Nagy. Însumate, cele cinci podgorii au o suprafață de 60 ha. Asocierea celor cinci producători face posibil accesul la resurse și tehnologie modernă și dă forța vinurilor, recunoscute local și internațional.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE