Rămas bun, Mitică Popescu! Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 318 Vizualizări

Rămas bun, Mitică Popescu!

Actorul Mitică Popescu a încetat din viață în cursul zilei de azi, 3 decembrie la Spital Elias din București. În vârstă de 86 de ani, binecunoscutul actor era internat în Spital Elias din data de 29 decembrie, cu multiple comorbidități, între care probleme cardiace grave.

Născut pe 2 decembrie 1936 în Bucureşti, Mitică Popescu a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică ”I.L. Caragiale” din Bucureşti în anul 1976, fiind prezent apoi pe scenele Teatrului Naţional ”Mihai Eminescu” din Timişoara,  Teatrului Tinereului din Piatra Neamţ și Teatrul Mic unde și-a dedicat majoritatea activității actoricești.

A dat viață unor roluri memorabile în film precum Cocoşilă din ”Moromeții”, de Stere Gulea dar și apariții în filme precum ”Stejar, extremă urgenţă” (regia Dinu Cocea, 1973), ”Mere roşii” (regia Alexandru Tatos, 1976), ”Vânătoarea de vulpi” (regia Mircea Daneliuc, 1980)”De ce trag clopotele, Mitică?” (regia Lucian Pintilie, 1981), ”Înghiţitorul de săbii” (regia Alexa Visarion, 1981), ”Glissando” (regia Mircea Daneliuc, 1985), ”Căsătorie cu repetiţie” (regia Virgil Calotescu, 1985), ”Secretul armei…secrete” (regia Alexandru Tatos, 1988), ”Cel mai iubit dintre pământeni” (regia Şerban Marinescu, 1993), ”Dulcea saună a morţii” (regia Andrei Blaier, 2003), ”Păcală se întoarce” (regia Geo Saizescu, 2006), ”Ticăloşii” (regia Şerban Marinescu, 2007) sau ”Umilinţă” (regia Cătălin Apostol, 2011).

De asemenea, de numele lui Mitică Popescu se leagă una dintre cele mai longevive producţii TVR, emisiunea ”D’ale lui Mitică”, difuzată din 1999 la postul TVR 2 unde a fost prezentator. Nu în ultimul rând, Mitică Popescu fost decorat la 13 decembrie 2002 cu Ordinul naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alţi actori, ”pentru devotamentul şi harul artistic puse în slujba teatrului românesc”.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE