Episcopul Virgil Bercea,  la catafalcul Papei Benedict Religie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 242 Vizualizări

Episcopul Virgil Bercea, la catafalcul Papei Benedict

Episcopul greco-catolic de Oradea, Virgil Bercea a fost prezenți marți seara la Vatican unde s-a recules la catafalcul Papei Benedict. Trupul neînsuflețit al Papei Benedict al XVI-lea a fost depus la bazilica Sfântul Petru din Vatican, unde episcopi, preoți și credincioși s-au încolonat pentru a-și lua rămas-bun și a se ruga. 

„Preasfințitul Virgil, episcopul greco-catolic de Oradea, și Preasfințitul László Böcskei, episcopul romano-catolic de Oradea, alături de Eugen Ivuț, secretar episcopal, s-au rugat în această seară la catafalcul Sfântului Părinte Papa Benedict al XVI-lea. Requiescat in pace”, se arată pe pagina de Facebook a eparhiei greco-catolice a Oradiei,

Fostul papă Benedict s-a stins din viață în dimineața de 31 decembrie, la vârsta de 95 de ani. El se afla în reşedinţa sa de la Mănăstirea Mater Ecclesiae, unde a locuit după ce a demisionat în 2013.

Pentru prima dată în istoria modernă, un papă în funcție va prezida funeraliile predecesorului său, Papa Francisc urmând să conducă o ceremonie „simplă” pentru Benedict al XVI-lea. Înmormântarea va avea loc joi, 5 ianuarie.

Sursă foto: Eparhia greco-catolică a Oradiei

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE