Bani repartizați pentru bursele școlare la Luduș Administrație
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 114 Vizualizări

Bani repartizați pentru bursele școlare la Luduș

La sfârșitul lunii decembrie 2022, Consiliul Județean Mureș a emis Hotărârea nr. 227/15.12, privind repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a sumelor reprezentând impozit pe venit încasat suplimentar corespunzător cotei de 6%, prevăzut la alin. (1), lit. „c” din Legea nr. 317/2021 a bugetului de stat pe anul 2022, respectiv a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată destinate finanțării cheltuielilor privind drumurile județene și comunale.

În cadrul acestor Hotărâri, orașului Luduș i s-a repartizat suma de 99000 lei pe trimestrul IV, „sume defalcate din TVA pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate, respectiv partea destinată cheltuielilor cu bursele acordate elevilor din unitățile de învățământ preuniversitar de stat aferente anului bugetar 2022 în sumă de 69000 lei și partea destinată finanțării salariilor asistenților personali și indeminizațiilor persoanelor cu handicap grav în sumă de 30000 lei, precum și efectuării unor virări de credite în bugetul Primăriei și a unităților subordonate orașului Luduș necesare desfășurării activității în bune condiții” , după cum a consemnat Cristian Moldovan, primarul orașului Luduș în Referatul de aprobare a Proiectului de hotărâre, privind rectificarea bugetului local. Conform solicitărilor făcute de unitățile de învățământ preuniversitar din oraș, au fost suplimentate bugetele Școlii Gimnaziale „Ioan Vlăduțiu” cu 6000 lei, Școala Gimnazială nr. 1 cu 19000 lei și Liceul Tehnologic nr. 1 cu 44000 lei, suma totală pentru bursele școlare fiind suplimentată cu 69000 lei. În același timp a fost suplimentată alocarea pentru asistența socială în caz de invaliditate cu suma de 30000 lei pentru trimestrul IV 2022.

Conform primarului Cristian Moldovan, „Rectificarea bugetului local este necesară, oportună și legală și se impune pentru buna funcționare a activității instituției cu toate activitățile de subordonare  locală”.

Proiectul de hotărâre pentru  rectificarea  bugetului local, ultimul din anul 2022,  a fost aprobat de Legislativul local în ședința ordinară  din luna decembrie 2022.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE