Home / Agricultura / VIDEO, FOTO: Gala Fermierilor, în premieră la Târgu Mureș

VIDEO, FOTO: Gala Fermierilor, în premieră la Târgu Mureș

Distribuie

PRIAevents în parteneriat cu Asociația Agricultorilor Maghiari din România (AAMR), Organizația Mureș, LAPAR, Moschio Gaspardo România, Semtest-BVN și Patronatul Roman Alba a organizat vineri, 18 noiembrie, prima Gală a Fermierilor din România organizată la Târgu Mureș. Evenimentul a fost găzduit de Studium Hub din Târgu Mureș la care au onorat cu prezența fermieri din județele Mureș, Hargita, Covasna, Cluj, Bistrița Năsăud, Alba, Sibiu.

Vass Levente, secretar de stat în Ministerul Sănătății, președintele Fundației Studium Prospero

„Vă mulțumesc că ați ales pentru acest eveniment important locația noastră, Studium Hub din Târgu Mureș. În calitate de secretar de stat la Ministerul Sănătății spun că este e extraordinar de important să ai propriile surse agricole, propriile surse de mâncare, dar și propriile surse de medicamente, propriile surse de a oferi alimentația și sănătatea populației. Consider că cele două profesii ale noastre sunt înrudite care împreună cu educația trebuie să stea baza societății românești”, a precizat Vass Levente, secretar de stat în Ministerul Sănătății, președintele Fundației Studium Prospero.

Prima parte a evenimentului a fost marcată de un dialog între fermieri și reprezentanții instituțiilor și asociațiilor având ca obiect de activitate domeniul agricol, respectiv Ministerul Mediului, reprezentat de Porszolt Levente, consilierul ministrului Mediului Apelor și Pădurilor, LAPAR (Nicu Vasile), Fundația Pro Economica (Emőke Geréb), Patronatul Român Alba (Cosmin Maier), Agenția Națională a Zonei Montane (Gheorghe Hîrlav), SCDB Sângeorgiu de Mureș (Ioan Oroian), Semtest BVN Târgu Mureș (Valer Sician), OJFIR Mureș (Daniela Lupei), APIA (Ovidiu Săvâșcă), DAJ Mureș (Ileana Gușatu), Asociația Aberdeen Angus România (Nagy Peter Tamas) și nu în ultimul rând Asociația Agricultorilor Maghiari din România, Filiala Mureș.

Fazakas Miklós, președintele AAMR, Filiala Mureș

„Aduc mulțumiri colegilor fermieri pentru munca depusă, pentru perseverența de care au dat dovadă în ultimii ani. Ceea ce ne unește în aceste vremuri destul de grele este spiritualitatea prin care am reușit să ne facem datoria. A venit momentul în care trebui să vedem cum putem să ne unim forțele, cum să găsim parteneriate mult mai viabile, cum să ne înțelegem cu cei care ne conduc de fapt, să încercăm să construim o strategie și un viitor comun. Cred cu tărie că avem momentul oportun ca să putem să ne așezăm la o masă și să construim în sensul ăsta viitorul”, a precizat Fazakas Miklós, președintele AAMR, Filiala Mureș.

Nicu Vasile, președinte LAPAR

Despre unitatea fermierilor a vorbit și Nicu Vasile, președinte LAPAR. „Faptul că ne-am întlnim aici la Târgu Mureș reprezintă un pas mic pentru agricultură, dar un pas mare pentru viitor. Această întâlnire a noastră a fermierilor, împreună cu cercetarea, împreună cu producătorii, cu culegătorii de genetică să spunem așa, este una extrem de important. Fără această unitate nu putem să facem absolut nimic”, a spus președintele LAPAR.

Protagoniștii Galei

A doua parte a evemimentului a fost marcată de premierea celor mai destoinici fermieri din județele Mureș, Hargita, Covasna, Cluj, Bistrița Năsăud, Alba și Sibiu.

Raluca Voivozeanu, CEO, PRIAevents

„Premiile recunosc și recompensează excelența, încurajează inovarea și creează un mediu de lucru care inspiră creativitatea, calitatea, seriozitatea și schimbul de bune practici. De asemenea, am apreciat crearea locurilor de muncă, implicarea în comunitate, tinerii fermieri, femeile din agricultură. Pentru câștigători, primirea unui astfel de premiu, mai ales în aceasta perioadă, când activitatea fermierilor este una de importanță crucială, este un moment foarte special”, a precizat Raluca Voivozeanu, CEO, PRIAevents, moderatorul evenimentului.

Au primit respectul cuvenit în cadrul Galei Kovács Sándor (zoothenie), Roman Cristian Vlad (zootehnie), Székely Loránd (Loropar Fooders SRL), Istrate Dorel (SC Istrate Serprod SRL), Ioan Pop (SC Cragrim SRL), Cătălin Beian (Bio Agras SRL), Botiș Adrian și Botiș Marinela (Crama Vie-Vin Lechința), Takács József (Tak-Agrozoot SRL), Orbán Mihály (distilare fructe), Koronka Illa-Maria (SC Vitafruct Ribes SRL), Albert Antal (zootehnie), Constantin Pogăcean (SC Aromat Batoș SRL), Csípán Emőke (SC Csibiole SRL), Péter Nagy Tamás (Black Angus Farm), Fábián Ferenc (cultură mare), Antalfi Zoltán (SC Strong Transylvanian SRL), Savu Sergiu Nicolae (Pivnița Savu), Ioan Pop (SC Cragrim SRL), Cătălin Beian (Bio Agras SRL), Botiș Adrian și Botiș Marinela (Crama Vie-Vin Lechința), Takács József (Tak-Agrozoot SRL), Orbán Mihály (distilare fructe), Koronka Illa-Maria (SC Vitafruct Ribes SRL), Albert Antal (zootehnie), Constantin Pogăcean (SC Aromat Batoș SRL), Csípán Emőke (SC Csibiole SRL), Péter Nagy Tamás (Black Angus Farm), Fábián Ferenc (cultură mare), Marius Tibream (zootehnie), Gheorghe Giurgiu (zootehnie), Ilie Hulea (zootehnie), Vasile Vingărzan (zootehnie), Ovidiu Anca (SC Prod Anca SRL), Nagy Natanael (SC Speranța EL SRL), Costică Ludușan, Tudor Darius Lăpușan, Căpușan Miruna-Andreea (SC Ambisco SRL), Vasile Mihăiță Nașca, Szabó János (SC Europiggletsband SRL), Simma Francisc (Apicultură), Kardos Erzsébet (SC Oleander Garden SRL), Vitus Csaba (Transylvanian Wellness Products), Kósa Belényes Alpár (SC Kodrago SRL) și Szikszai Robert (SC Robiza SRL).

Mesaje speciale

„Mulțumesc pentru invitație, pentru această recunoaștere iar colegilor fermieri urez mult succes și să o țină tot așa și pe mai departe”, a transmis Roman Cristian Vlad.

Székely Loránd, SC Loropar Fooders SRL

„Această Diplomă de Excelență mă onorează. Îndemnul meu către fermieri este să nu ne lăsăm fiindcă asta se dorește”, a afirmat Székely Loránd, SC Loropar Fooders SRL.

Dorel Istrate, SC Istrate Serprod SRL

 „Fac agricultură de 28 de ani. Motto-ul meu este următorul, pământul este sfânt, iar dacă îngrijești plantele și le înveți limba, ele te vor răsplăti”, a împărtășit Istrate Dorel, SC Istrate Serprod SRL.

Antalfi Zoltán, SC Strong Transylvanian SRL

„În 31 de ani ne-am străduit să facem ceva de calitate, un produs care să fie recunoscut nu doar în țară, ci și în străinătate. Am încercat să facem ceva care să fie și tradițional dar bazat și pe o tehnologie mai modernă care se folosește în fabricarea băuturilor alcoolice. Aici amintesc faptul că în procesul tehnologic lucrăm pe bază de aburi, astfel calitatea produselor noastre ne permite să concurăm cu orice distilerie din Europa. Niciodată pălinca distilată din Ardeal nu a fost mai prejos decât orice vinars dulce din Europa”, a spus Antalfi Zoltán, SC Strong Transylvanian SRL.

Savu Sergiu Nicolae, Pivnița Savu

„Este destul de greu ca la 18 ani să intru într-un astfel de domeniu al băuturilor alcoolice, dar cu toate astea de-a lungul timpului am dat dovadă de seriozitate, iar rezultatele se văd”, a declarat Savu Sergiu Nicolae, Pivnița Savu.

Simma Francisc, apicultor

„Sunt apicultor de o viață. Doresc să rămân în continuare în acest domeniu cât timp forța și sănătatea îmi vor permite. Doresc succes la toți apicultorii precum și tuturor fermierilor din celelalte ramuri agricole”, a menționat Simma Francisc, apicultor.

Szikszai Robert, SC Robiza SRL

„Mă ocup de agricultură de aproximativ 30 de ani. Am început cu o fermă mica, iar în prezent am ajusn la o suprafață de teren cultuvat de 250 de hectare, un efectiv de 80 de vaci, 500 de oi, 100 de porci. Mulțumesc organizatorilor pentru această recunoaștere iar tuturor fermierilor mult succes”, a arătat Szikszai Robert, SC Robiza SRL.

Porszolt Levente, consilierul ministrului Mediului Apelor și Pădurilor
Ileana Gușatu, DAJ Mureș
Ovidiu Săvâșcă, APIA Mureș
Daniela Lupei, OJFIR Mureș
Bernat Nyulas, FOMCO
Valer Sician, Semtest-BVN Tg Mureț
Ioan Oroian, SCDB Sângeorgiu de Mureș
Nagy Peter Tamas, Asociația Aberdeen Angus România
Emőke Geréb, Fundația Pro Economica
Gheorghe Hîrlav, Agenția Națională a Zonei Montane
Cosmin Maier, Patronatul Român Alba
Căpușan Miruna-Andreea, SC Ambisco SRL
Kovács Sándor
Takács József, Tak-Agrozoot SRL
Koronka Illa-Maria, SC Vitafruct Ribes SRL
Ovidiu Anca, SC Prod Anca SRL
Costică Ludușan
Vasile Mihăiță Nașca
Kardos Erzsébet, SC Oleander Garden SRL
Vitus Csaba, Transylvanian Wellness Products

Alin ZAHARIE


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

PROPUNERE. Consiliu Comunitar Consultativ în Ungheni

Distribuie Primarul orașului Ungheni, Victor Prodan, a inițiat, în data de 26 martie, un proiect …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.