La Mulți Ani, prof. dr. Tiberiu Bățagă! Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1306 Vizualizări

La Mulți Ani, prof. dr. Tiberiu Bățagă!

Zi specială azi, 10 ianuarie, pentru reputatul și apreciatul medic mureșean Tiberiu Bățagă, șeful Clinicii de Ortopedie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, fost președinte al Societății Române de Ortopedie și Traumatologie și membru al unor prestigioase societăți internaționale din domeniul ortopediei și traumatologiei, care adaugă încă o floare (a 62-a) în frumosul buchet al vieții.
Exemplu de profesionalism pentru generaţiile care vin din urmă, mereu proactiv şi dedicat muncii sale, prof. dr. Tiberiu Băţagă este un nume foarte apreciat pe plan național, dar și internațional, în domeniul ortopediei și traumatologiei, având începând din anul 2010 o statuie ridicată de postul de radio Europa FM în semn de respect şi preţuire pentru activitatea depusă în folosul comunităţii.

Recent, în luna noiembrie 2022, prof. dr. Tiberiu Bățagă a acordat un amplu interviu revistei Medica Academica, în care susține necesitatea înființării unei Bănci de Organe și Țesuturi pentru toate specialitățile.

”Trendul actual este legat de chirurgia minim-invazivă și cea robotică. Aici, realizările tehnologice, instrumentarul și trainingul adecvat sunt deosebit de avantajoase pentru specialiști și pentru pacienți, precum și pentru sistemul medical, din punct de vedere al cheltuielilor. De asemenea, necesitatea unei Bănci de Organe și Țesuturi – pentru toate specialitățile – este primordială pentru a se putea asigura suportul logistic de material biologic care să permită, de exemplu pentru specialitatea nostară, intervenții de reconstrucții complexe după tumori osoase, politraumatisme, revizii de endoproteze articulare etc. Apoi aș evidenția Ortobiologia, care trece specialitatea noastră de la conceptul mecanic de endoprotezare articulară la conceptul biologic, de reconstrucție articulară și prezervare de cartilaj. Sunt doar câteva dintre noutățile actuale care ar avea nevoie de un sprijin substanțial financiar, legislativ și tehnologic și pentru specialitatea noastră”, a declarat, pentru revista Medica Academica, prof. dr. Tiberiu Bățagă.

Redacția și administrația cotidianului Zi de Zi îl felicită pe prof. dr. Tiberiu Bățagă, căruia îi dorim multă sănătate, putere de muncă și împlinirea tuturor dorințelor!
La Mulți Ani!

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE