”Take, Ianke şi Cadâr“ readuc umorul la Sala Mare Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 193 Vizualizări

”Take, Ianke şi Cadâr“ readuc umorul la Sala Mare

Unul dintre cele mai populare spectacole ale ultimelor stagiuni dă startul noului an la Sala Mare a Teatrului Naţional Târgu-Mureş: „Take, Ianke şi Cadâr“ de Victor Ion Popa, în regia lui Nicu Mihoc, un spectacol pentru întreaga familie, se va juca joi, 12 ianuarie, de la ora 19.00.

”Scrisă în 1932, piesa „Take, Ianke şi Cadâr“ de Victor Ion Popa a trecut proba timpului şi a devenit unul dintre cele mai populare şi mai montate texte interbelice din literatura dramatică română. Povestea celor trei mici negustori – un român, un evreu şi un turc – a căror tihnă monotonă e tulburată de o dilemă de ordin personal redefineşte relaţiile interetnice şi, în profunzime, cele interumane. Pe fondul tensiunilor sociale globale provocate de fenomenul migraţiei şi a relaţiilor uneori încordate şi alimentate politic dintre minorităţile etnice şi populaţia majoritară, „Take, Ianke şi Cadâr“ formulează întrebări şi propune răspunsuri actuale într-o manieră plină de umor, în care slăbiciunile umane sunt tratate cu o ironică indulgenţă, iar posibilităţile de negociere prin înţelegere reciprocă sunt evidenţiate cu o inteligenţă fină”, au informat reprezentanții Teatrului Național Târgu Mureș.

Din distribuție fac parte actorii Liviu Pancu (Take), Dan Rădulescu (Ianke), Costin Gavază (Cadâr), Cristian Iorga (Ionel), Loredana Dascălu (Ana), Csaba Ciugulitu (Iţic), Cristina Holtzli (Baba Safta) şi Ştefan Mura (Gypsy). Regia îi aparţine lui Nicu Mihoc, scenografia este realizată de Horaţiu Mihaiu, iar regia tehnică este asigurată de Teodora Crăciun. Dan Rădulescu a fost distins cu Premiul pentru Cel mai bun actor în rol principal în cadrul Festivalului Național de Comedie de la Galaţi, în 2022.

Spectacolul este recomandat persoanelor cu vârsta peste 14 ani și are o durată de 2 ore şi 15 minute (cu o pauză de 15 minute).

Biletele pot fi achiziţionate online pe site-ul www.biletmaster.ro, iar biletele în format fizic pot fi cumpărate la Casieria de la Sala Mare a Teatrului, de luni până vineri, între orele 9.00 – 19.00. Totodată, biletelele vor putea fi achiziţionate şi începând cu o oră înaintea reprezentaţiilor, la faţa locului.

(Redacția / Foto: Cristina GÂNJ)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE