ULTIMA ORĂ! Vizite suspendate la Spitalul de Urgență Târgu Mureș! Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 491 Vizualizări

ULTIMA ORĂ! Vizite suspendate la Spitalul de Urgență Târgu Mureș!

Având în vedere situația epidemiologică determinată de creșterea numărului de cazuri de infecții respiratorii acute și gripă din ultima perioadă și conform Ordinului MS nr. 3670 /2022 privind stabilirea programului de vizite în unitățile sanitare, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș a decis suspendarea temporară, începând de marți, 10 ianuarie 2023, a programului de vizită al pacienților internați în secțiile spitalului.

”Prin suspendarea programului de vizită al aparținătorilor, medicul curant/ medicul de gardă/ personalul desemnat are obligația de a asigura informarea zilnică a aparținătorilor despre starea și evoluția pacientului, cu respectarea drepturilor pacientului. În cazul pacienților în stare terminală, aparținătorii au dreptul de a vizita pacientul cu acordul prealabil al medicului curant/ medic de gardă și al medicului șef de secție/ compartiment conform unui orar stabilit de comun acord (telefonic) și sub supravegherea personalului medico-sanitar. În această situație vizitatorii au obligația de a purta echipamentul de protecție (asigurat de către unitatea sanitară) și de a respecta instrucțiunile personalului unității sanitare privind măsurile de prevenire a transmiterii infecțiilor, se menționează într-un comunicat de presă făcut public în aceeași zi.

Potrivit sursei citate, ”orarul de vizită și numele pacienților terminali care au primit acordul medicului curant/ de gardă și medicului șef de secție/ compartiment, trebuie comunicat de către asistentul medical desemnat de medicul curant/ gardă – personalului de pază de la poarta de acces a spitalului pentru a asigura accesul aparținătorilor în aceste situații.”

Totodată, în același comunicat se mai menționează că ”măsurile dispuse se pot schimba și/ sau completa, în funcție de contextul epidemiologic de la nivel național/ local și de reglementările emise prin noile ordine/ hotărâri.”

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE