Antigaleria Cactus, un Acasă pentru artiști Cultură
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 658 Vizualizări

Antigaleria Cactus, un Acasă pentru artiști

Alexandra Moldovan și-a imaginat un loc unde iubitorii de artă să nu aibă pur și simplu cum să se plictisească. Astfel, a conceput Antigaleria Cactus, un spațiu nou, ceva mai atipic, dedicat artei, artiștilor și consumatorilor de artă, în care lucrările nu vor fi expuse doar pentru a fi privite de la depărtare, ci însăși construcția devine un obiect de artă. Proiectul a luat naștere din dorința de a aduce ceva fresh în oraș, în materie de artă, dar și din nevoia de cât mai multe locuri în care artiștii să se poată exprima liber, un loc în care să se simtă ca acasă, după cum ne povestește într-un scurt interviu.

Pentru început, să ne spuneți câteva cuvinte despre dvs.

Sunt Alexandra Moldovan, actriță, lucrez independent , îmi place comedia , ciocolata și oamenii. Limbajul artistic este unul comun, indiferent că e vorba despre un tablou, o muzică bună, un spectacol de impro sau un performance. Toate astea împreună pot fi magice, rolul acestui proiect este de a aduce constant toate aceste forme artistice împreună !

Ce este  𝐀𝐍𝐓𝐈𝐆𝐀𝐋𝐄𝐑𝐈𝐀 𝐂𝐀𝐂𝐓𝐔𝐒? De unde acest nume…?

Antigaleria Cactus este o casă pentru artiști, un spațiu pe strada Aurel Filimon nr.14 destinat tuturor formelor de artă, pictură, teatru, muzică, artă performativă, cursuri de impro și scriere dramatică, evenimente private. Antigalerie nu înseamnă că suntem împotriva unei galerii, ci că suntem un loc accesibil tuturor artiștilor. În plus, există și partea de bar, nu suntem o galerie clasică, abordăm toate formele artistice, provocăm la creativitate și libertate de exprimare. Cactus reprezintă natura noastră umană, duri în exterior , dar senbili in interior

Prin ce se  deosebește de alte spații expoziționale?

Galeria noastră se deosebește de celelalte galerii prin faptul că fiecare încăpere din spațiu are un alt specific, spre exemplu una dintre camere se numește jam session, are specific african, instrumente și invită toți pasionații de muzică să se adune într-un cadru primitor, să își dea frâu liber imaginației prin muzică. Camera shop e camera în care ai posibilitatea de a cumpăra agende, cărți, flori de cactus și în perioada următoarea chiar și creații vestimentare unicate, făcute de designeri, bineînțeles toate astea cu posibilitatea de a savura o cafea bună sau un prosecco de calitate.

În ce fel credeți că veți participa la evoluția artei locale?

Cred că oamenii sunt mereu în căutarea noului , iar după cercetările noastre orașul nu are un spațiu de acest gen, ideea e să te simți ca la tine acasă, iar noi nu ne îndepărtăm deloc de la a te face sa te simți ca la tine acasă!

Cine sunt oamenii care stau în spatele Antigaleriei Cactus?     

În spatele Antigaleriei Cactus stau o actriță, un dramaturg și un creator în orice vă imaginați voi că s ar putea crea, începând de la construcția unui bar, la montat lumini, până la creat muzică și toate nebuniile atunci când vine vorba de un performance. Alex, Andreea și poggo prietenii, partenerii și oamenii care au făcut totul cu mâinile lor!

Când va avea loc deschiderea și ce evenimente vor avea loc?

Deschiderea se întinde pe 3 zile, începând de vineri 13 ianuarie, de la ora 19:30, când va avea loc o Expoziție de pictură Tălaia și ceilalți. artist: Ada Nicolaescu. Mai apoi, de la ora 20:30 – Jam session – o sesiune prietenoasă  Hai și tu cu un instrument!

Sâmbătă, 14 ianuarie 2023

ora 16:00 – Expoziție de pictură Tălaia și ceilalți. artist: Ada Nicolaescu

ora 17:00 -Performance Push the button, performer: Alexandra Moldovan, concept:Andreea Radu, space design: andrei.poggo

ora 20:00 Drinks and tunes

Duminică, 15 ianuarie 2023

ora 19:00 Show de improvizație Spioanele cu Alexandra Moldovan, Mihaela Adi, Larisa Giurgiu, Larisa Dobrin și Cezar Cochisă. – recomandat peste 16 ani

ora 20:00 Drinks and tunes

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE