Cea mai lungă cursă de alergare din țară se organizează la Reghin. Ce noutăți sunt Reghin
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 1253 Vizualizări

Cea mai lungă cursă de alergare din țară se organizează la Reghin. Ce noutăți sunt

Adrian Bonțiu, organizator Transylvania 6 Day

Transylvania 6 Days este cea mai lungă cursă de alergare din România și una dintre puținele din Europa de o astfel de anvergură. Cea de-a doua ediție se va desfășura la Reghin, în Baza Sportivă Avântul și Parcul Tineretului în perioada 26 iunie – 2 iulie. Proba „regină” este cursa de 6 zile de alergare, un adevărat joc de șah și strategie care îi solicită pe ultramaratoniști atât fizic, cât și psihic. Grecul Athanasios Stimoniaris a câștigat prima ediție cu 705,596 de km alergați în 6 zile. La feminin s-a impus Edda Bauer din Germania, care la 78 de ani a parcurs impresionanta distanță de 466,322 kilometri. Ambii vor reveni în vară pentru a-și depăși limitele la Festivalul Internațional de Ultramaraton Transylvania 6 Days.

„A fost o primă ediție de succes, o premieră pentru România, în care am pus mult suflet și am încercat să oferim alergătorilor cele mai bune condiții pentru a-și putea depăși limitele. Mulți dintre alergătorii care au venit din străinătate revin și în acest an la Reghin ceea ce înseamnă că ne-am ridicat la înălțimea așteptărilor lor. La cursa de 6 zile avem deja reprezentanți din Spania, Italia, Grecia, Germania și România. Vom păstra colaborările avute la prima ediție, dar vor fi altele noi, pentru anumite servicii pe care le vom oferi. Cronometrarea cu cip electronic va fi asigurată, ca și la prima ediție, de către Olympus Epathla din Atena. Tot ei vor aduce medaliile și trofeele oferite alergătorilor. Pe bucla de 842,4 m, conform măsurătorii oficiale efectuate de către Georgios Doussis din Grecia, va fi amplasat și un punct de control, pe lângă cel de bază din zona de start/finish. Vom fi pe deplin mulțumiți când fiecare județ din România va avea un reprezentant înscris la proba „regină” de 6 zile” a declarat organizatorul Festivalului Internațional de Ultramaraton – Transylvania 6 Days, Adrian Bonțiu.

Transylvania 6 Days oferă concurenților posibilitatea să alerge în 5 probe: 6 zile, 72 de ore, 48 de ore, 24 de ore sau 12 ore

Traseul pe care vor alerga concurenții are o lungime de 842,40 de metri și trece prin parcul Tineretului din Reghin, respectiv stadionul Avântul. Ultramaratoniștii vor avea la dispoziție două puncte permanente pentru hidratare și alimentare, dușuri, gheață, trei mese pe zi și zone speciale pentru odihnă.

„Noutatea față de anul trecut, din punct de vedere al probelor, este introducerea cursei de 12h. Vom oferi și două premii speciale: se vor premia alergătorii din orașul și țara cu cei mai mulți participanți” a declarat Adrian Bonţiu.

Alergătorii au ca obiectiv să parcurgă cât mai mulți kilometri în intervalul de timp pe care îl oferă proba lor.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE