Corneliu Florin Buicu (PSD), dublu ”Mulțumesc” după reușita proiectului ”Institutului Inimii” Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 418 Vizualizări

Corneliu Florin Buicu (PSD), dublu ”Mulțumesc” după reușita proiectului ”Institutului Inimii”

Vicepreședintele Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, deputatul social-democrat de Mureș Corneliu Florin Buicu, a scris miercuri, 11 ianuarie 2023, pe pagina sa de Facebook, un text de mulțumire adresat ministrului Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, și șefului Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș, prof. univ. dr. Horațiu Suciu.

Mesajul a fost scris în contextul în care în aceeași zi conducerea Ministerului Sănătății a publicat lista celor 27 de proiecte care vor beneficia de finanțare prin intermediul apelului ”Infrastructură spitalicească publică nouă” din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNR). La finalul evaluării, cel mai mare punctaj, 92 de puncte, a fost obținut de proiectul ”Construire Centru Chirurgical Cardiovascular la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș”, care a fost depus de Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș și care va beneficia de o finanțare de 497.528.749 de lei, fără TVA, sumă care acoperă 95% din bugetul total al proiectului.

”Începând cu anul 1984, pe plan mondial s-a decis sărbătorirea zilei internaționale a cuvântului „Mulțumesc”. Această zi este sărbătorită pe data de 11 ianuarie și este motiv de bucurie pe tot globul. Este ziua în care poți să le arăți celor din jur cât de mult îi prețuiești și îi respecți. Nu se știe cu exactitate istoria acestei zile mai departe de anul în care a fost celebrată pentru prima dată. Azi “Mulțumesc” ministrului Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, și echipei coordonate pentru vestea bună dată mureșenilor. Clădirea nouă pentru Institutul Inimii este pe primul loc în proiectele de spitale finanțate din PNRR. Azi ”Mulțumesc” echipei coordonate de prof. univ. dr. Horațiu Suciu pentru toată activitatea desfășurată astfel încât acest proiect să devină realitate! Este începutul unui drum care trebuie finalizat în 2026, un vis împlinit”, a scris, pe pagina sa de Facebook, deputatul social-democrat Corneliu Florin Buicu.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE