Drumeție pe Saca Mare! Recomandări zi de zi
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 398 Vizualizări

Drumeție pe Saca Mare!

Cei de la Backpackers România organizează sâmbătă, 14 ianuarie o drumeție ușoară pe vârful Saca Mare. Acesta este cel mai înalt vârf din munții Gurghiu, având o altitudine de 1776 m.

„Hai afară la zăpadă, hai pe Saca să urcăm! Cu acest slogan te invităm, sâmbătă 14 ianuarie 2023, într-o drumeție ușoară dar frumoasă pe vârful Saca Mare. Traseul pleacă de la pârtia de ski din Sovata și este un traseu mediu, posibil de parcurs și de persoane fără experiență montană. Ne propunem sa pornim la drum la 09:30, astfel ne vom întalni la 09:15 în parcarea de la pârtie”, este precizat în descrierea evenimentului.

Drumeția o să dureze 7-8 ore cu pauze incluse, iar distanța parcursă va fi de aproximativ 15-20 km, traseul având un nivel de dificultate mediu. Echipamentul necesar pentru drumeție trebuie să conțină: bocanci de munte cu talpa aderentă, bețe drumeție – (optionale, dar foarte utile), fluier pentru a ne face simțită prezența, parazăpezi, bluză de corp, polar(strat intermediar), geacă vânt/ploaie, lanternă frontală, pantaloni lungi de iarnă, ruscac tură 15-30 litri + husă ploaie rucsac, sticlă apă 2 litri/termos cu ceai, medicamente (în funcție de eventualele probleme de sănătate ale fiecăruia), mâncare pentru traseu (sandwich, conserve, batoane energizante, fructe uscate, nuci/alune).

Taxa de participare este de 120 lei/ persoană și include ghidaj și asistență permanentă pe traseu, stabilirea intinerariului și organizarea acestei ieșiri, consultanță în pregătirea bagajului și a echipamentului necesar, echipament comun (statii, trusa de prim ajutor, etc.).

Pentru mai multe detalii și informații despre organizare și desfășurare se poate apela următorul număr de telefon: 0741184286.

I.M.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE