Home / Administratie / Finanțare PNRR de un milion de lei pentru Râciu

Finanțare PNRR de un milion de lei pentru Râciu

Distribuie

Primarul comunei Râciu, Alin Ciprian Belean, a semnat marți, 10 ianuarie 2023, la sediul Ministerului Dezvoltării, un contract de finanțare în valoare de un milion de lei, prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pentru reabilitarea termică a trei blocuri din Râciu.

”Finanțare 100% bani europeni! Anul trecut am depus un proiect pe fonduri europene pentru reabilitarea termică a trei blocuri care s-au încadrat în acest program, din Râciu, cu o valoare de un milion de euro. Proiectul este câștigat și contractul semnat. Urmează toate procedurile pentru licitație și execuție a lucrării. Dacă toate merg bine, vom începe execuția în acest an”, a scris, pe pagina sa de Facebook, Alin Ciprian Belean.

Potrivit edilului șef din Râciu, blocurile care vor fi reabilitate termic se află pe strada Vasile Conțiu nr. 2 și 4 și au un total de 38 de apartamente, plus spații comerciale, și pe strada Stadionului, un bloc cu patru apartamente.

”Lucrările vor consta în: izolarea termică a faţadei termo-hidroizolarea acoperișului tip terasă, închiderea balcoanelor şi/ sau a logiilor cu tâmplărie termoizolantă, inclusiv izolarea termică a parapeţilor, izolarea termică la pereții și tavanele comune cu apartamentele, în zona de acces în casa scării cu sistem termoizolant, soluții de ventilare naturală prin introducerea grilelor pentru aerisirea controlată a spațiilor ocupate și evitarea apariției condensului pe elementele de anvelopă, reabilitarea/ modernizarea instalației de iluminat din casele de scară prin înlocuirea circuitelor de iluminat deteriorate sau subdimensionate, înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incandescent din casele de scară cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață, inclusiv tehnologie LED, dotate cu senzori de mişcare/prezenţă, instalarea unor sisteme descentralizate de alimentare cu energie utilizând surse regenerabile de energie, precum instalații cu panouri solare fotovoltaice, în scopul reducerii consumurilor energetice din surse convenţionale şi a emisiilor de gaze cu efect de seră etc., puncte de reîncărcare pentru vehicule electrice, precum şi a tubulaturii încastrată pentru cablurile electrice, pentru a permite instalarea, într-o etapă ulterioară, a punctelor de reîncărcare pentru vehicule electrice”, a precizat Alin Ciprian Belean.

Nu în ultimul rând, primarul Alin Ciprian Belean a transmis mulțumiri ”tuturor celor care s-au implicat în acest proiect, colegilor din Primărie și Consiliului Local Râciu.”

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Centrul comunei Corunca modernizat cu 3,5 milioane de lei, fonduri din bugetul local

Distribuie Zona centrală din Corunca este într-un amplu proces de modernizare. Lucrările sunt finanțate din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.