O nouă finanțare pentru Sângeorgiu de Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1020 Vizualizări

O nouă finanțare pentru Sângeorgiu de Mureș

Primarul comunei Sângeorgiu de Mureș, ing. Sófalvi Szabolcs, a semnat marți, 10 ianuarie, la București, un contract de finanțare pentru realizarea primilor 5 kilometri dintr-un traseu de cicloturism care va avea o lungime de 25,5 kilometri.

”Unul dintre cele mai lungi trasee ciclo-turistice din județ, de 25,5 kilometri, se va realiza în Sângeorgiu de Mureș! Astăzi am fost chemat la București la Direcția Generală de Implementare a Proiectelor Naționale de Redresare și Reziliență (PNRR) din cadrul Ministerului Dezvoltării pentru a semna contractul de finanțare, în urma câștigării proiectului ”Amenajare piste de biciclete în comuna Sângeorgiu de Mureș”, pentru primii 5 kilometri”, a scris, pe pagina sa de Facebook, ing. Sófalvi Szabolcs.

Potrivit sursei citate, acest prim traseu cuprinde zona aflată între Arena de hochei (în apropierea pistei Gokart) – Academia de fotbal – Zona Bányai – Trestiei și Castelul Máriaffi.

”Al doilea proiect câștigat prin PNRR, cuprinde continuarea amenajării pistei de bicicliști, pe o lungime de 8,9 kilometri, începând din zona 7 plopi (strada Plutelor) și continuând pe malul râului Mureș până în zona locației concursului de atelaj canin, strada Gării și Complexul balneo-turistic Apollo (Băile Sărate). Al treilea tronson, pentru care este depus dosar de finanțare la Ministerul Mediului (prin AFM) cuprinde o porțiune din strada Tofalău – Tiribici – sat Tofalău – sat Cotuș, zona Dealului și a Pădurii Pițigoiului, capătul zonei Márton Áron (de competiții off-road), marginea pădurii Platoului Corneşti până în zona Poligonului, în lungime de 11,6 kilometri. Sperăm că și acest al treilea proiect va fi declarat câștigător în viitorul apropiat”, a menționat ing. Sófalvi Szabolcs.

Edilul șef al comunei Sângeorgiu de Mureș a mai arătat că ”pe toată lungimea celor peste 25 de kilometri de pistă de bicicliști vor fi amenajate puncte de atracție turistică, de agro-turism, de delectare pentru familii, posibilități de activități sportive”, respectiv că ”urmează perioada realizării proiectului tehnic, a licitației pentru execuție și a obținerii avizelor și autorizațiilor pentru realizarea primilor 13,9 kilometri a pistei de bicicliști Sângeorgiu de Mureș.”

”Sunt convins că și această realizare va reprezenta o atracție atât pentru sângeorzeni cât și pentru mureșeni sau turiști sosiți de pe alte meleaguri! Vom mai reveni cu detalii!”, a conchis ing. Sófalvi Szabolcs.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE