Home / Slider / MUREȘHUB, proiect încheiat cu succes

MUREȘHUB, proiect încheiat cu succes

Distribuie

La data de 15 decembrie 2022 s-a încheiat proiectul MURESHUB – creșterea accesului persoanelor vulnerabile din Târgu Mureș la servicii medicale, investigații paraclinice, analize de laborator, dispozitive medicale și produse farmaceutice și parafarmaceutice. Acest proiect a fost finanțat parțial din bugetul Direcției de Asistență Socială (DAS) Târgu Mureș cu suma de 25.000 lei.

Proiectul  a ajutat țintit cazurile sociale aflate în dificultate materială a căror stare de sănătate risca să se altereze în lipsa unui tratament medicamentos sau prin utilizarea unui dispozitiv medicale stabilit în urma unor consultații medicale, investigații paraclinice sau analize de laborator.

Preventia este extrem de importanta, de aceea au fost asigurate materiale sanitare si dispozitive medicale pentru a preintampina anumite infectii (ex. scabie, paduchi etc)

Obiectivul proiectului Asigurarea accesului gratuit la servicii medicale  a minim 150 de persoane din grupurile vulnerabile din Târgu Mureș” a fost atins în proporție de 100%, numărul de beneficiari unici înregistrați în program fiind de 160 persoane, toate cu domiciliul în municipiul Târgu Mureș.

Grupurile țintă au fost persoane de etnie romă; persoane cu dizabilități; familii cu mai mult de 2 copii, inclusiv familiile monoparentale; femei; copiii / elevi/studenți; persoanele fără adăpost; victime ale violenței în familie și imigranți/ refugiați și persoane care solicită azil.

Bugetul total al proiectului pentru aceasta perioada a fost de 31223.03 lei, suma de 25.000 lei reprezentând  finanțare nerambursabilă pentru activități nonprofit de interes general din bugetul DAS Târgu Mureș și suma de 6223.03 lei reprezentand contribuția Asociației Suryam.

“Condițiile de trai scăzute, gradul ridicat de analfabetism și sărăcia conduc la alterarea gravă a stării de sănătate, deseori aceste persoane neputându-și permite servicii medicale sau produse farmaceutice  Sănătatea precară a persoanelor din aceste comunitati marginalizate reprezintă o problemă de sănătate publică și amploarea acestei probleme la nivelul municipiului Târgu Mureș depășește capacitatea organizațiilor nonguvernamentale de a asigura resursele necesare.  Lipsa unui loc de muncă conduce automat la statutul de neasigurat și astfel este îngreunat accesul pacienților la serviciile medicale decontate prin intermediul CNAS,” a declarat Marius Dumitrescu, Președintele Asociației SURYAM și managerul de proiect.

În cadrul acestui proiect, Asociația Suryam a colaborat cu mai multe instituții precum Farmacia Socială, Crucea Roșie Mureș, Asociația Casa Dragostei si a Milei, Centrul Rozmarin Târgu Mures, Adăpostul de noapte, precum și unități medicale precum Ortopedica, Centrul Medical Topmed, Dental Top, Laboratoarele Bioclinica, Novavita, Clinica Sante și Hospital Suport.

“Intenționăm să continuăm acest proiect si in anul 2023 prin atragerea de fonduri din surse private sau obținute în urma concursurilor de proiecte. Totodată, vom sustine cabinetul medical lansat de Direcția de Asistență Socială Tirgu Mures prin proiectul “Abordare integrate a sărăciei si excluziunii sociale in beneficiul comunităților marginalizate din Municipiul Tirgu Mures (POCU/717/5/1/152430)” care poate asigura continuitatea serviciilor socio-medicale, atat de necesare persoanelor neasigurate. În cadrul acestui cabinet vor fi realizate consultații medicale si intervenții de primă necesitate in afectiuni acute, activitati de medicina preventiva, activitati medicale curative, de suport, consiliere si planificare familială, ingrijire la domiciliu si activitati de ingrijire paliative.”, a completat Marius Dumitrescu, Presedintele Asociatiei SURYAM si managerul de proiect.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.