Home / Cultură / Concurs de creație la Iernut

Concurs de creație la Iernut

Distribuie

La 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naționale, Biblioteca Orășenească Iernut a lansat o provocare iubitorilor de poezie: un concurs de creație fără limită de vârstă. De la preșcolari până la pensionari, toți cei ce se încumetă să scrie versuri au fost invitați să concureze la „Rime iernuțene”. Au fost două secțiuni: cea pentru elevi și cea pentru adulți. Tema, foarte conoscută a fost recomandată de data la care a fost organizată competiția, 15 ianuarie, ziua de naștere a poetului Mihai Eminescu. Deoarece sediul bibliotecii este în renovare, concursul s-a desfășurat online.

S-au acordat premii I, II și III, mențiuni, premiul special al juriului și premiul de popularitate pentru cel care adună cele mai multe aprecieri pe pagina bibliotecii, Câștigătorii au primit cărți de la sponsori.

Videoclipurile au fost primite până în data de 13 ianuarie 2023, au fost evaluate și notate de un juriu alcătuit din profesioniști: poeta Daniela Mărginean, autoarea mai multor volume de poezie, doamna Alina Alecu, profesor de limba și literatura română, domnul Rudy Moca, actor, regizor, om de televiziune și autor a două cărți în proză.

Iată-i, așadar, pe curajoșii câștigători a primei ediții a concursului de creație literară „Rime Iernuțene” 2023.

La secțiunea pentru elevi, cu 26,5 puncte, a câștigat premiul I Armin Mărginean, clasa a IV-a B, coordonator prof. Carmen Cărburean. Giulia Cristiana Sand, tot clasa a IV-a B a adunat 25,5 puncte așa că se clasează pe locul 2. Locul 3 este ocupat de Dragoș Gurghian cu 24,5 puncte și Oanei Miruna Fișcă i se acordă prima mențiune pentru cele 23 de puncte obținute. Sunt și ei elevi în clasa a IV-a B. Premiul de popularitate este atribuit lui Dragoș Gurghian care a adunat cele mai multe aprecieri.

La secțiunea adulți, locul 1, cu 27,5 puncte, este acordat doamnei Gina Luca.

Poziția a doua este ocupată de Simona Anca Stoica iar premiul al treilea de doamna Viorica Sand. Pentru premiul special al juriului a fost votat, în unanimitate, domnul Vasile Luca pentru puternicul mesajul transmis de versurile sale.

Felicitări tuturor participanților! Suntem onorați că ați ales să ne încredințați versurile voastre și că ne permiteți să le arătăm tuturor utilizatorilor bibliotecii și iubitorilor de poezie. Este prima ediție a acestui concurs, una mai modestă, dar sperăm ca ea să deschidă calea spre succes tuturor creatorilor și să insufle curaj celor care își țin încă sub cheie versurile, neavând curajul de a le publica. Ne revedem în 2024!

Dana GURGHIAN


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO – Ziua Mondială a Apei, sărbătorită de Clubul Rotary Mureș la Școala Gimnazială „Friederich Schiller”

Distribuie Rotary Club Târgu Mureș  a organizat joi, 21 martie, începând cu ora 12:00, un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.