Home / Învățămînt / Daniel Farcaș, Marele Premiu al Concursului „Credința văzută prin ochii lui Mihai Eminescu”

Daniel Farcaș, Marele Premiu al Concursului „Credința văzută prin ochii lui Mihai Eminescu”

Distribuie

Printre performerii ediției a II-a a concursului județean de creație „Credința văzută prin ochii lui Mihai Eminescu” s-au numărat și elevii Colegiului ”Petru Maior” din Reghin, rezultatele lor fiind răsplătite sâmbătă, 14 ianuarie în biserica „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Târgu-Mureș, gazda festivității de  premiere.

În fruntea listei elevilor reghineni evidențiați se află Daniel Farcaș, elev în clasa IX-a care a obținut Marele Premiu al Juriului. Rezultate meritorii au mai obținut Alexia-Ștefana Bucin, clasa a XI-a G, Secțiunea eseu – Premiul III , Enikő Moldovan, clasa a VIII-a A, Secțiunea artă fotografică – Premiul III. De asemenea, Maria-Felicia Gârbu, clasa a VI-a A, Secțiunea desen, Emmanuele Neagu, clasa a XI-a C, Secțiunea desen, Ianko Gizella, Clasa a VII-a A, Secțiunea interpretare, Denisa Sabău, Clasa a XI-a G, Secțiunea interpretare, au obținut Mențiuni.

La Secțiunea Eseu câștigătorii sunt următorii:

Nivel Primar

Locul 1: Loprich Robert Mihai – Școala Gimnazială ”Nicolae Iorga” Sighișoara;

Locul 2: Sonea Natalia Andrea – Școala Gimnazială ”Nicolae Iorga” Sighișoara;

Locul 3: Rapa Terez – Colegiul Național ”Al. Paiu Ilarian” Târgu Mureș;

Nivel Gimnazial

Locul 1: Vodă Alexia – Școala Gimnazială ”Avram Iancu” Târnăveni;

Locul 2: Cozgorea Alexandru -Școala Gimnazială Sângeorgiu de Mureș;

Locul 3: Cocoară Daniel – Parohia Ortodoxă Daneș;

Nivel Liceal

Locul 1: Tătar Amalia – Liceul Teoretic ”Andrei Bârseanu” Târnăveni;

Locul 2: Șuteu Izabela – Liceul Vocațional Reformat Târgu Mureș;

Locul 3: Bucin Alexia-Ștefana – Colegiul ”Petru Maior” Reghin.

Concursul a reunit peste 250 de participanți, elevi (ciclurile preșcolar – grupa mare, primar, gimnazial și liceal) de la unități de învățământ din protopopiatele Luduș, Reghin, Târgu-Mureș, Târnăveni și Sighișoara care au  transmis lucrări încadrate în cele patru secțiuni ale concursului: eseu, interpretare-recitare, artă fotografică și desen.

Juriul, alcătuit din cadre didactice de diverse specializări, de la toate ciclurile de învățământ, precum și din specialiști practicieni din domeniul fotografiei, a deliberat acordarea a aproximativ 100 de premii și mențiuni celor mai bune creații, precum și acordarea de diplome de participare tuturor participanților – elevi, cadre didactice și preoți coordonatori.  De asemenea, cea mai de seamă lucrare/reprezentație de la fiecare dintre cele patru secțiuni ale concursului a fost răsplătită cu marele premiu, ce constă într-un loc gratuit în tabăra de vară organizată de Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Alba Iuliei, prin Departamentul de tineret și Biroul de cateheză – Structura de tineret pentru județul Mureș.

Alin ZAHARIE

 

De asemenea, verificati

Rețele de gaz modernizate în 14 localități mureșene

Distribuie Un număr de 20 proiecte de investiții în distribuția de gaze naturale, a căror …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.