Scrisoare deschisă către Guvern pentru susținerea proiectului Autostrăzii Transilvania Stiri regionale
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 286 Vizualizări

Scrisoare deschisă către Guvern pentru susținerea proiectului Autostrăzii Transilvania

Preşedinţii consiliilor judeţene din Regiunea Nord-Vest au transmis Guvernului o scrisoare deschisă pentru susţinerea proiectului Autostrăzii Transilvania, în urma unei şedinţe de lucru ce a avut loc luni, la Zalău, pe marginea elaborării unei strategii regionale care să permită dezvoltarea social-economică echilibrată şi durabilă a tuturor celor şase judeţe componente.
„Discuţiile au vizat şi viitoarele ghiduri de finanţare ce urmează să fie lansate în cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027, precum şi identificarea soluţiilor optime pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere – coloana vertebrală a dezvoltării României, inclusiv a Regiunii. În acelaşi context, reprezentanţii administraţiilor judeţene au transmis o scrisoare deschisă premierului Nicolae Ionel Ciucă şi viceprim-ministrului Sorin-Mihai Grindeanu, prin care solicită sprijin în vederea deblocării tuturor aspectelor legate de continuare celei mai vechi şi importante investiţii – Autostrada A3 – Transilvania, proiect demarat în urmă cu mai bine de două decenii şi marcat de o serie de disfuncţionalităţi inadmisibile”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj.
Potrivit sursei citate, finalizarea cât mai rapidă a investiţiei va deschide o nouă poartă de acces spre Europa, Autostrada A3 – Transilvania având menirea să asigure legătura cu reţelele transeuropene de transport – persoane şi mărfuri.
„Considerăm că această investiţie majoră prezintă un interes strategic pentru România şi pentru dezvoltarea sustenabilă a Regiunii Nord-Vest, prin crearea unor infrastructuri de afaceri, incluzând parcuri industriale şi logistice, cu locurile de muncă aferente, infrastructură turistică, mici afaceri locale şi multe alte activităţi complementare”, se arată în scrisoarea deschisă semnată de preşedinţii CJ Bihor – Ilie Bolojan, Bistriţa-Năsăud – Emil-Radu Moldovan, Cluj – Alin Tişe, Maramureş – Ionel Bogdan, Satu Mare – Pataki Csaba şi Sălaj – Dinu Iancu-Sălăjanu.
De asemenea, susţin semnatarii scrisorii, finalizarea proiectului autostrăii ar conduce la interconectarea judeţelor din Regiunea Nord-Vest cu celelalte regiuni, la creşterea mobilităţii pe piaţa forţei de muncă şi nu numai, cu impact benefic la nivelul tuturor comunităţilor din regiune.
„Apreciem că după 20 de ani de la demarare, această investiţie vitală pentru regiunea noastră necesită a fi urgentată pe toate căile legale, pe de o parte prin reluarea, într-un termen cât mai scurt, a procedurilor de achiziţie publică, iar pe de alta, prin impulsionarea ritmului execuţiei lucrărilor pe tronsoanelor aflate în lucru”, subliniază oficialii celor şase consilii judeţene.
Următoarea întâlnire a preşedinţilor consiliilor judeţene din Regiunea Nord-Vest va avea loc în 2 februarie, în judeţul Maramureş.

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE