LEGE. Abonamentele angajaților de la sala de sport decontate de angajatori! Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1405 Vizualizări

LEGE. Abonamentele angajaților de la sala de sport decontate de angajatori!

Preşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness (FRCF), Gabriel Toncean, a declarat luni, 16 ianuarie 2023, pentru www.agerpres.ro, că în calitate de angajator va plăti angajaţilor abonamente la sala de sport, după ce Legea pentru modificarea şi completarea Legii educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000 a fost promulgată de preşedintele ţării.
Potrivit lui Toncean, în baza acestei modificări legislative, din luna februarie angajatorul va putea deconta banii cheltuiţi pe abonamentul la sala de sport.
„Este o lege binevenită, care mai înlătură un obstacol din calea celor care îşi doresc să facă sport şi să ducă un stil de viaţă sănătos. Prin acest proiect, angajatorilor le e permis să-şi deducă cheltuielile în limita a 400 de euro pe an/angajat. (…) În calitate de angajator o să plătesc angajaţilor abonament la sală pentru că ştiu că tot ceea ce fac sunt investiţii de fapt în mine şi în viitorul companiilor mele. Un psihic mai bun va aduce plusvaloare şi va aduce o creştere a firmei, inevitabil. (…) Legea a fost promulgată de către preşedinte şi va intra în vigoare în cel mai scurt timp, ceea ce nu poate decât să mă bucure şi să apreciez faptul că, în sfârşit, sportul vine ca prioritate naţională”, a declarat Gabriel Toncean.
Preşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness a arătat că în cadrul discuţiilor pe care le-a avut cu autorităţile în domeniu şi-a exprimat deseori dorinţa de a veni în întâmpinarea celor care doresc să facă sport.
„Timpul dedicat activităţilor sportive este unul foarte redus, fiindcă suntem prinşi profesional, familial şi încercăm să găsim soluţii. Dar odată cu această lege avem posibilitatea de a face sport chiar şi în timpul programului şi, sigur, tot această plusvaloare este adusă companiilor în care lucrează şi unde îşi desfăşoară activitatea acei oameni care merg la sală. Pentru că după un antrenament ştim că venim cu plusvaloare, venim cu un psihic mai bun şi cu o dorinţă mai mare de lucru. (…) După cum bine ştim, în urma sondajelor România se află pe un regretabil loc 2 la obezitate infantilă. Asta înseamnă că nu avem educaţie pentru sport. Asta înseamnă că avem un sistem deficitar şi un sistem bolnav din acest punct de vedere şi fiecare pas contribuie la educaţia noastră şi la a creşte în valoare şi, bineînţeles, a reduce această dramă”, a susţinut Toncean.
Preşedintele FRCF a mai arătat că sălile de sport îi aşteaptă pe cât mai mulţi să le calce pragul, mai ales că România deţine unele dintre cele mai bine, dotate şi frumoase săli din Europa.
„Cu mare bucurie vă spun că în România sunt unele dintre cele mai bine, dotate şi frumoase săli din Europa. Deci n-aş vedea o problemă din acest punct de vedere. Singurul lucru este dorinţa românului de a face sport, fiindcă doar 6% dintre românii fac sport. Iată că acum avem posibilitatea să creştem şi să creştem chiar în timpul serviciului şi să nu ne mai plângem că sacrificăm timpul dedicat familiei sau timpul în care putem face alte activităţi. Noi, în cadrul Federaţiei acredităm instructori, acei instructori trebuie să ştie exact ceea ce mănâncă un client, ce activitate desfăşoară, timpul dedicat sportului, în aşa fel încât să ne poată face un regim şi un stil de viaţă sănătos, iar noi, în momentul în care ajungem la sală, să lăsăm grija organizării pe seama instructorului”, a afirmat Gabriel Toncean.
El crede că este la latitudinea fiecărei companii să decidă dacă plăteşte acele abonamente la sala de sport sau dacă permite angajaţilor să facă sport în timpul programului de muncă.
„Eu nu i-aş lăsa în timpul orelor de program tocmai în ideea în care i-aş motiva şi, sigur, ei ar fi dornici să stea după orele de program să muncească pentru că ar conştientiza binele pe care îl fac”, a conchis Gabriel Toncean.

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE