Home / Luduș / Luduș: Ajutoare pentru persoanele defavorizate

Luduș: Ajutoare pentru persoanele defavorizate

Distribuie

Începând cu data de 4 ianuarie 2023, Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Orașului Luduș a început o nouă etapă de distribuire a produselor alimentare asigurate de Uniunea Europeană în cadrul Programului Operațional „Ajutorarea persoanelor defavorizate – POAD”.

Pentru acest an, Direcția de Asistență Socială a nominalizat un număr de 536 persoane care au dreptul să primească pachetul cu alimente. Beneficiari sunt familiile și persoanele singure care au dreptul la un venit minim garantat acordat prin dispoziția scrisă a primarului Cristian Moldovan, conform Legii nr. 416/2001, privind venitul minim garantat. De asemenea, au dreptul la primirea acestui ajutor și membrii familiilor care beneficiază de alocație pentru susținerea familiei, drept acordat de Legea nr. 277/2010, privind alocația pentru susținerea familiei.

Inspectorul Daniel Moca de la Direcția de Asistență Socială ne-a declarat că „pachetele oferite de Uniunea Europeană  se pot prelua de la Casa de Cultură „Pompeiu Hărășteanu” Luduș, de luni până vineri între orele 9.00 – 13.00, de către beneficiariii care trebuie să prezinte un act de identitate în original”.

Cutia cu alimente cântărește 25,36 kilograme și conține: 5 kilograme de făină albă, 4 kilograme de mălai, 2 cutii cu paste făinoase, 4 litri de ulei, 2 kilograme de zahăr, 4 kilograme de orez, 5 conserve cu carne de vită, 3 conserve cu carne de porc, 5 conserve cu pate de ficat, 2 borcane cu compot și 2 borcane cu gem de fructe.

Persoanele care sunt în drept se pot prezenta la Casa de Cultură „Pompeiu Hărășteanu” pentru a prelua cutiile cu alimente.

Ioan A. BORGOVAN

Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

E nevoie de încă 100 de voturi pentru proiectul de sterlizare câini și pisici!

Distribuie Există în continuare cereri multe pentru sterilizări, oamenii au început să gândească rațional, iar …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.