S-a anunțat primul Festival Gastro Lanka! gastronomie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 577 Vizualizări

S-a anunțat primul Festival Gastro Lanka!

Anul 2023 a venit cu niște vești gustoase! De-a dreptul gustoase, deoarece, primul Festival Gastro Lanka va fi organizat pe 2 septembrie în acest an. Evenimentul va avea loc pe Vârful Dămieni din Valea Nirajului, după cum au anunțat organizatorii în conferința de presă pe care au susținut-o joi, 12 ianuarie la Castelul Haller din Ogra.

La conferință au participat Vilmos Szilárd Marton, co-proprietarul Lanka Transylvania, directorul comercial al Castelului Haller, Kinga Fóris, și Zsolt B. Szabó, managerul de comunicare al evenimentului gastronomic.

„Vilmos Szilárd Marton a vorbit despre istoria Lanka Transylvania de la începuturi până astăzi. Afacerea de familie începută în anii ‘90 a fost reînviată cu Sándor Szász în 2009, iar azi, firma Lanka numără 35 de angajați și produsele Lanka cu gust tradițional sunt distribuite în aproape 500 de magazine la nivel național. Marton a spus că Lanka produce numai produse pe care și proprietarii, fiind oameni de familie, le pun cu inima liniștită pe masă în fața copiilor lor. Ideea Festivalului Gastro le-a venit cu scopul de a promova valorile tradiționale Lanka și a prezenta munca producătorilor locali din Valea Nirajului. Pe 2 septembrie, Lanka Transylvania organizează un festival bilingv de înaltă calitate pentru întreaga familie, care prezintă valorile producției tradiționale locale. Organizatorii speră ca inițiativa să devină un eveniment recurent anual. Zsolt B. Szabó, directorul creativ al agenției de publicitate CreaThink responsabilă de comunicarea festivalului, a zis că I. Festival Gastro Lanka din Valea Nirajului va fi o sărbătoare a regiunii, în lumina valorilor reprezentate de Lanka. Organizatorii nu doresc un eveniment de PR, ci vor să arate că în Valea Nirajului trăiesc oameni care muncesc zilnic pentru a creea valoare pe plan local. B. Szabó a adăugat: nu pregătesc un eveniment care să amintească de zilele satului, ci un punct de oprire semnificativ între Târgu-Mureș și Sovata. I. Festival Gastro Lanka este un eveniment unde producătorii locali și familiile se pot întâlni, iar toate vârstele își vor găsi locul și activitățiile”, se precizează în comunicatul de presă transmis de organizatorii evenimentului.

În comunicatul de presă se mai puncta și faptul că directorul comercial Kinga Fóris luncrează la un eveniment care să prezinte caracteristicile culinare ale zonei, și pregătește un meniu de nivel excepțional. Programul evenimentului va fi unul colorat dedicat tuturor vârstelor și va fi anunțat pe pagina oficială de Facebook „Lanka Gastrofest”.

Ioana MĂRGINEAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE