Home / Slider / Cum a fost drumeția pe Saca Mare?

Cum a fost drumeția pe Saca Mare?

Distribuie

Cei de la Backpackers România alături de doritorii care le-au fost alături au fost în weekend-ul ce tocmai a trecut în drumeția distractivă pe vârful Saca Mare.

„Hai afară la zăpadă, hai pe Saca să urcăm! Ce ne mai place să folosim acest slogan atunci când ne pregătim să urcăm pe Saca Mare, cel mai înalt vârf din munții Gurghiu. Cu o altitudine de 1776m, Saca Mare nu este un vârf golaș, ci este situat pe un platou înconjurat de brazi și jnepeni. Pentru ziua de sâmbătă prognoza era îndoielnică, apărea ceață în cea mai mare parte a zilei, dar odată ajunși la baza pârtiei din Sovata, ne-am dat seama imediat că vremea va fi de partea noastră. Am avut vizibilitate până-n Făgăraș, iar soarele ne-a fost alături toată ziua, făcând zăpada să strălucească și mai tare. Da! Am avut zăpadă! Suficientă încât să ne bucurăm de ea, dar fără să fie nevoie de rachete de zăpadă. Cu siguranță, prietenii noștri schiori vor fi nevoiți să mai aștepte încă un rând serios de ninsori înainte de a se avântura la ski de tură!”, a fost feedback-ul pentru excursie oferit de organizatorii acesteia pe pagina lor oficială de Facebook.

Grupul de aventurieri a străbătut o distanță de 15 km și o diferență de nivel de 650 m. Întreg traseul l-au parcurs în aproximativ 6 ore, timp în care au luat și pauze.

„Chiar dacă doamna iarnă s-a lăsat atât de mult așteptată, ne bucurăm că încep turele hiberale, pitorești, cu copaci parcă pictați sub greutatea zăpezii dar și cu contrastul dintre albastrul nemărginit al cerului și albul infinit al zăpezii! Dacă prognoza va fi de partea noastră, promitem că ieșirea de săptămâna viitoare din Giumalău, va fi una de poveste și de povestit nepoților!”, au mai precizat organizatorii.

Ioana MĂRGINEAN


De asemenea, verificati

Depășiri ale pragului admis de particule în suspensie la Târgu Mureș

Distribuie În conformitate cu obligațiile legale, Primăria Municipiului Târgu Mureș informează locuitorii asupra faptului că …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.