Despre feminismul autentic, cu Denisa Florea la TEDxCornișaWomen Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 81 Vizualizări

Despre feminismul autentic, cu Denisa Florea la TEDxCornișaWomen

Printre invitații conferinței TEDxCornișaWomen găzduită în luna noiembrie a anului trecut de Centrul Cultural ”Mihai Eminescu” din Târgu Mureș s-a numărat și un terapeut mai altfel, în persoana Denisei Florea, fondator al Asociației ”Renașterea ființei” care oferă educație secundară adulților, menită să îndrepte carențele educației disfuncționale, care se perpetuează de generații, în familie și în societate.

Prin discursul său motivațional, Denisa Florea a trecut în revistă parcursul femeilor în istorie, călătorie având la bază înțelegerea feminismului autentic.

„Suntem în 2022 la apogeul luptei femeilor pentru egalitatea în drepturi. Dreptul la educație, la vot, la a deține proprietăți, a avea banii, carieră, libertatea de a alege un soț, de a divorța, de a face sau nu copii. Toate sunt rezultatul răzvrătirii femeilor asupra nedreptăților din trecut. Pare că am obținut cam tot ce ne-am dorit, dar lupta nu este câștigătoare. Deși societatea s-a schimbat și femeile și-au obținut drepturile pe care le-au cerut, în viețile lor persistă suferință, epuizare, apăsare. Aceste schimbări fundamentale în viața femeilor nu ar fi trebui să le aducă fericire și împlinire? Atunci de ce sunt tot mai multe femei singure? De ce tot mai multe relații disfuncționale? De ce tot mai mult zbucium interior, în ciuda succesului exterior?”, a spus Denisa Florea.

Modelele feminine autentice, tot mai rare

De 9 ani, programele terapeutice promovate de Denisa Florea susțin femeile, prin educație și soluții reale, să depășească provocările rezultate din credințele false cu privire la ce înseamnă a fi femeie. Scopul ei este de a schimba perspectiva actuală despre feminitate și rolurile femeilor și de a călăuzi femeile spre esența lor: iubirea din inimă.

„Încă de acum 9 ani când am început să lucrez cu femeile, am observat acest tablou al unei vieți trăite în zbatere continuă. Am avut ani de frământări cercetând acest fenomen. Acesta a fost motivul pentru care am depășit sfera domeniului psihologic. Urmărind firul istoric am putut să răspund la întrebarea: de ce, deși condițiile sunt diferite, femeile pot să fie neînplinite? Sunt un terapeut altfel cu o abordare multidisciplinară, îmbin știința modernă cu înțelepciunea antică. Pe de-o parte, psihicul uman, procesele de învățare, epigenetica, pe de altă parte, parcursul femeilor în istorie și analizarea și înțelegerea femininului autentic pe care-l bazăm pe statutul femeilor civilizațiilor antice”, a precizat Denisa Florea, care a invitat publicul prezent la o incursiune în istoria feminității, de la cel autentic având la bază darul feminității, la feminismul prezentului.

„Lupta este doar pe jumătate câștigată pentru că lipsește esența femininului autentic care dă creativitate, iubire și intuiție. Această moștenire s-a pierdut în negura timpului. Legătura între mama și fiică a fost ruptă și acele învățături uitate. Nu mai sunt modele feminine autentice de urmat. Femeile de astăzi își canalizează darurile native spre țeluri greșite”, a afirmat Denisa Florea.

Feminitatea prezentului  e diametral opusă celei pentru care militează Denisa Florea.

„O femeie ce trăiește în esența sa autentic feminină radiază, simte o iubire nemărginită în inima ei. Femeile de astăzi caută această strălucire prin intervenții chirurgicale repetate, exagerate, dar nemulțumirea de sine rămâne. Creativitatea manifestată autentic aduce femeilor bucurie pură. Astăzi, ele își vând sufletul pentru un statut social, posesiuni sau pentru a fi competitive. Intuiția nativă duce femeia spre calea ei, spre armonie. Azi, a fost înlocuită cu nevoia de control, atașamente și dependență. Acesta este portretul femeii de astăzi care tânjește inconștient după esența senzațiilor. Un portret construit de secole de sutele de generații de femei care au fost nevoite să renunțe la esența lor pentru a supraviețui. A venit momentul unic în istoria omenirii, cadrul ideal ca generația noastră să refacă acest portret”, a menționat Denisa Florea.

Ce e de făcut?

„Pentru a onora generațiile de femei de dinaintea noastră, noi, astăzi, avem datoria să trăim autentic, să ne reconectăm cu esența noastră, să ne reconetăm cu creativitatea, cu iubirea și cu intuiția. Doar așa lupta femeilor va fi câștigătoare. Este atât de simplu astăzi. Avem toată cunoașterea și toate resursele să putem să facem acest lucru. Femeia poate să-și exprime aceste atribute feminine doar conectată cu corpul ei, acaparată de gânduri și procesând totul doar la nivel rational ea este deconectată. Ne conectăm în schimb cu simțirea și cu emoțiile, astfel ajunge să se conecteze cu aceste atribute, creativitate, iubire și intuiție”, a spus Denisa Florea care a provocat publicul la proces de interiorizare menit dezvolte un dialog cu propriul corp, locul unde emoțiile se transformă într-un dialog prin care se exprimă atributele invocate de oaspetele TEDxWoman Cornișa.

„Cum a fost să vă simțiți corpul din interior? Cu siguranță pentru fiecare dintre noi e diferit și pe măsură ce exersăm simțirea e tot mai puternică. Emoțiile ne dau tot mai multe răspunsuri, doar să începem să le descifrăm. Printr-o simplă schimbare de perspectivă, femeia intră în stare contemplativă. Starea contemplativă naturală femeii specific feminină este cea care ne conectează cu aceste resurse, cu aceste attribute feminine, cu creativitatea noastră care ne dă răspunsuri, soluții în momente de provocare, cu iubirea care ne deschide spre noi perspective, iar intuiția ne protejează având acces la acea înțelecțiune străveche. Noi astăzi putem să facem lucrul ăsta. Pentru femeile din trecut era singurul mod pe care știau, singura cale. Fetițele vedeau la mamele și la bunicile lor acest lucru pe care îl urmau. După o pauză de secole, noi, astăzi, avem nevoie de ghidaj, avem nevoie de practică să ne reîntoarcem la această naturalețe. Pe măsură ce o facem, corpul femeii se trezește când toate aceste trei calități ale noastre se unesc. Ele fac ca femeia să debordeze de viață și aceea stare pe care o are e molipsitoare. O simți tu, o dai mai departe, o împărtășești cu partenerul, cu copiii, cu prietenii, o dai la toată comunitatea”, a precizat Denisa Floarea care și-a încheiat discursul într-o notă de speranță și demnă de celebrul ”Imagine” semnat John Lennon.

„Imaginați-vă o lume fără posesiuni, fără lăcomie și fără foamete. Imaginați-vă cum toți oamenii ar trăi în armonie, în pace. Poate că spuneți că sunt o visătoare, dar nu sunt singura. Sper ca într-o zi să vă alăturați și să trăim în armonie. Vă imaginați cum ar fi o astfel de lume în care femeile cu energia lor debordantă pot transforma acest vis în realitate?”, a conchis terapeutul Denisa Florea.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE