O comedie poetică la Teatrul Național Târgu Mureș! Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 298 Vizualizări

O comedie poetică la Teatrul Național Târgu Mureș!

În regia Letei Popescu, se joacă miercuri, 25 ianuarie, de la ora 19.00, „Lucruri nespuse”, de Leta Popescu și Maria Manolescu, în Sala Mare a Teatrului Național din Târgu Mureș.

„Irina ajunge la casa de la țară a colegilor ei, Tudor și Bogdan, doi frați îndrăgostiți de ea cu care lucrează într-o agenție de publicitate. În cele trei zile și trei nopți în care cei trei trebuie să conceapă o reclamă la salam vănătoresc, încep să se spună lucruri care nu s-au spus niciodată. Prin întâlnirea cu băieții simpli de la țară, prieteni ai celor doi frați, Irina își pune la îndoială relația cu logodnicul rămas acasă, iar în final va trebui să ia o decizie”, este un mic fragment din ceea ce se va desfășura pe scenă.

Spectacol despre „adevăruri dure”

Spectacolul esste o comedie poetică și este totodată, primul spectacol din programul de regie al Letei Popescu, un program de teatru popular în care regizoarea revizitează structurile clasice, mecanismele comice, poveștile cu tâlc, într-o rescriere care nu trădează căutările artistice.

„Spectacolul „Lucruri nespuse“ este o comedie poetică, una în care adevărurile dure despre iubire sunt spuse simplu și firesc. Spectacolul este o frescă a diferitelor tipuri de iubire, cea maternă, cea aproape matură din pragul unei căsnicii, cea incipientă a celor foarte îndrăgostiți, cea funcțională între oameni căsătoriți dar lipsiți de pasiune. Spectacolul este totodată o frescă a ceea ce înseamnă masculin-feminin astăzi, a raporturilor dintre bărbați și femei, cu o reîntoarcere la lucrurile general acceptate și cu o privire ageră la ceea ce se dorește astăzi”, se punctează în descrierea evenimentului.

Din distribuție fac parte următorii: Dan Rădulescu – Ştefan (Tatăl), Georgiana Ghergu – Sandra (Mama), Cristian Iorga – Bogdan (Fiul), Ştefan Dogaru – Tudor (Fiul), Laura Mihalache / Loredana Dascălu – Irina (Femeia măritată), Theo Marton – Bărbatul. Meșterii sunt următorii: Ştefan Mura / Csaba Giugulitu – Alex, Andi Gherghe – Andrei, Mihai Crăciun – Genucu, Luchian Pantea– Marian, Tiberius Vasiniuc – Valerică.

De partea scenografică s-a ocupat Mihai Păcurar, de muzică, Magor Bocsardi, de mișcarea scenică, Mihai Mihalcea. Sufleur este Laura Moldovan. Regia artistică a realizat-o Leta Popescu, iar cea tehnică, Stelian Chițacu.

Spectacolul va dura două ore și este recomandat persoanelor cu vârsta peste 16 ani. Biletele pot fi achiziționate de pe următorul link: https://teatrunational.biletmaster.ro/…/Lucruri-nespuse.

Ioana MĂRGINEAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE