Stare de alertă epidemică cauzată de gripă, în județul Mureș Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 475 Vizualizări

Stare de alertă epidemică cauzată de gripă, în județul Mureș

Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Mureș, dr. Iuliu Moldovan, a prezentat marți, 17 ianuarie 203, la postul de televiziune M9 TV România, informații la zi despre situația cazurilor de gripă din județul Mureș.

Potrivit directorului executiv al Direcției de Sănătate Publică Mureș, în județul Mureș ”numărul de cazuri (de gripă – n.a.) este destul de mare”, astfel încât ”suntem într-o stare de alertă epidemică determinată de gripă.”

”Comparativ cu anul trecut, până la această dată cât monitorizăm sezonul virozelor respiratorii, practic se monitorizează de toamna până primăvara, anul trecut, comparativ, în aceeași eprioadă nu aveam niciun caz de gripă. Erau de Covid, dar existau viroze respiratorii, și anul trecut au fost raportate virozele respiratorii, dar nu am avut cazuri de gripă confirmată în județul Mureș. În anul 2022, începând cu luna noiembrie au început primele cazuri de gripă, ușor-ușor numărul de cazuri a crescut, astfel încât suntem în a doua săptămână practic cu număr de 60-65 de cazuri de gripă clinic, din care undeva la 40 de cazuri au necesitat internare. Avem și un număr mic, din fericire, de cazuri critice, undeva la 3-4 cazuri critice la nivelul județului”, a precizat dr. Iuliu Moldovan în cadrul emisiunii ”Față în Față” realizată și prezentată de către jurnalistul Florin Dobrater.

În cadrul aceleiași emisiuni, dr. Iuliu Moldovan a prognozat o perioadă relativ scurtă de creștere a numărului cazurilor de gripă, care va fi urmată de o etapă de scădere a acestora.

”Tendința, cred că va mai continua să crească undeva la două-trei săptămâni, după care ușor-ușor numărul cazurilor ar trebui să scadă”, a spus directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Mureș.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE