Home / Sanatate / Ambulatoriile spitalelor din Sighișoara, Târnăveni și Sovata, modernizate cu bani din PNRR

Ambulatoriile spitalelor din Sighișoara, Târnăveni și Sovata, modernizate cu bani din PNRR

Distribuie

Ministerul Sănătății a suplimentat bugetul alocat pentru Investiția specifică I1.3/ Unități de asistență medicală ambulatorie din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) cu suma de 141 de milioane de lei, fără TVA, a anunțat joi, 19 ianuarie 2023, Biroul de presă al instituției.

Pe lista anunțată de Ministerul Sănătății se află și trei proiecte ale unor unități sanitare din județul Mureș, care vor beneficia de finanțări în cuantum de aproximativ 39 de milioane de lei.

Conform sursei citate, vor beneficia de finanțare următoarele obiective de investiții din județul Mureș: ”Reabilitarea, modernizarea și dotarea ambulatoriului de specialitate din cadrul Spitalului Municipal Sighișoara” (aplicant: Spitalul Municipal Sighișoara, buget solicitat: 13.189.116 de lei, fără TVA), ”Dezvoltarea infrastructurii Unității de Asistență Medicală Ambulatorie din cadrul Spitalului Municipal ”Dr. Gheorghe Marinescu” Târnăveni” (aplicant: Spitalul Municipal ”Dr. Gheorghe Marinescu” Târnăveni, buget solicitat: 13.161.055 de lei, fără TVA) și ”Dezvoltarea infrastructurii Unității de Asistență Medicală Ambulatorie din cadrul Spitalului Sovata-Niraj” (aplicant: Spitalul Sovata-Niraj, buget solicitat: 12.824.667 de lei, fără TVA).

”Veste bună pentru locuitorii județului Mureș! Peste 38 de milioane de lei pentru dotările ambulatoriilor de specialitate ale spitalelor din Sighișoara, Târnaveni, Sovata. Ministerul Sănătății, condus de ministrul PSD Prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila a reușit suplimentarea sumelor necesare pentru finanțarea ambulatoriilor de specialitate ale spitalelor cu suma de 140 milioane de lei. Prin aceasta suplimentare, locuitorii care apelează la serviciile medicale ale ambulatoriilor de specialitate ale spitalelor din Sighișoara, Târnăveni, Sovata vor beneficia de dotări noi ale ambulatoriilor solicitate de managementul spitalelor respective. Această suplimentare vine după ce Ambulatoriile de specialitate ale spitalelor din Târgu Mureș: Spitalul Clinic Județean de Urgență, Spitalul Clinic Județean, Spitalul Universitar “George Emil Palade” au fost anunțate săptămâna trecută, vineri, că au obținut fiecare o finanțare de 13 milioane de lei. Iată că peste 78 de milioane de lei vor intra în dotări cu echipamente medicale de care vor beneficia locuitorii județului Mureș, și pacienții care apelează la serviciile medicale mureșene!”, a scris, pe pagina sa de Facebook, deputatul social-democrat Corneliu Florin Buicu, vicepreședintele Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților.

Alex TOTH


De asemenea, verificati

Accident pe strada Iernuțeni din Reghin

Distribuie Pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin au fost solicitați să intervină joi, 2 februarie, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.