Borbély László: În strategia Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă, prioritară este Educația Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 240 Vizualizări

Borbély László: În strategia Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă, prioritară este Educația

Coordonatorul Departamentului pentru dezvoltare durabilă din Guvernul României, consilierul de stat Borbély László, a declarat miercuri, 18 ianuarie 2023, la Timişoara, că din cele 17 obiective cuprinse în Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă, prioritară pentru ţara noastră este Educaţia.
„Noi am făcut prin strategie şi prin planul de acţiune, pentru fiecare, începând cu Educaţia, continuând cu Sănătatea, cu mai puţină sărăcie, cu foamete zero, aşa cum este nominalizat în Agenda 2030. Ne ocupăm de toate domeniile care sunt în România. Educaţia mi se pare prioritatea zero. Avem foarte multe iniţiative, am scos pentru şcolile profesionale manuale suplimentare în gastronomie şi altele. Fiecare trebuie să facă mai mult în zona aceasta, cel mai important este să schimbăm mentalităţile, să vedem ce facem cu viaţa noastră pentru a o prelungi şi atunci decidenţii trebuie să vină cu acele propuneri care să ajute această dezvoltare durabilă. Am început să avem o legătură mai strânsă cu localul, autorităţi şi cetăţeni”, a declarat Borbély László, pentru Agerpres.
În cadrul unei dezbateri regionale în care a fost prezentat progresul în implementarea Strategiei Naţionale pentru Dezvoltarea Durabilă a României 2030, oficialul guvernamental a arătat că au fost realizate 50 de barometre prin care au fost chestionaţi cetăţenii cu privire la dezvoltarea durabilă, dar şi că a demarat proiectul de pregătire a 2.000 de experţi în acest domeniu.
„Prin aceste barometre, oamenii au spus că îi interesează (dezvoltarea durabilă, n.r.), că vor să afle mai multe informaţii şi vor să fie parte a acestui proces. Noi avem o nouă meserie în România, cea de expert în dezvoltare durabilă, suntem primii în Uniunea Europeană care avem această nouă meserie. Primii 160 de experţi au terminat în urmă cu două luni, sunt nucleele noastre în diferite ministere şi din cei 2.000, un număr de 1.600 vor fi, până în anul 2026, de la autorităţile publice locale. Aceşti experţi vor fi specializaţi pe diverse domenii. Dintre aceştia, circa 45-50 de conducători vor fi din judeţul Timiş, care în diferite instituţii vor avea această specializare de experţi. Universitatea de Vest Timişoara va pregăti aceşti experţi printr-un curs port-universitar”, a detaliat consilierul de stat Borbély László.

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 










 

 

 

Print


 





Transilvania Business

ARHIVE

error: Content is protected !!