Idei, oameni și modele de succes, la Conferința  „Rediscovering Bright Minds” Învățămînt
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 318 Vizualizări

Idei, oameni și modele de succes, la Conferința  „Rediscovering Bright Minds”

Casa Municipala de Cultură „Dr. Eugen Nicoara” din Reghin va găzdui vineri, 20 ianuarie, începând cu ora 12, prima ediție a  Conferinței  „Rediscovering Bright Minds”, eveniment organizat de echipa ”We All” (Amira Najjar, Oana Socolean, Ciprian Căprar și Mara Dumitrache) din cadrul Liceului Teoretic ”Lucian Blaga” din Reghin.

„Evenimentul este destinat elevilor din clasele VII-XII, dar și cadrelor didactice, având în vedere teme precum sănătatea mintală, coeziunea socială, cetățenie activă sau wellbeing”, au precizat membrii echipei We All.

„Dorim să plantăm sămânţa pentru viitorii lideri”

Evenimentul vine să certifice implicarea Comunității Blaga în ce privește motivația elevilor de a participa la  activități menite să le stimuleze cunoașterea și dezvoltarea de noi orizonturi.

„Concursul Leader European sub Egida Comisiei Europene, la care  echipa liceului nostru a luat locul 3 din 387  de licee participante din toată ţara în noiembrie 2022, după o muncă susţinută şi plină de creativitate,  a mai adus un lucru bun pentru comunitatea Blaga: Conferinţa Rediscovering Bright Minds! Acest eveniment doreşte să atingă minţi şi suflete, atât prin temele pe care şi le-a propus, cât şi prin invitaţii deosebiţi care au răspuns pozitiv invitaţiei echipei We All. Dorim să plantăm sămânţa pentru viitorii lideri ai acestei comunităţi. Să fi un lider nu e ușor, e nevoie de muncă asiduă, curaj și asumarea riscului de a face ca lucrurile să funcționeze mai bine. Să fii un model de urmat înseamnă să faci lucruri care vor îmbunătăţii calitatea vieţii, a comunității și chiar a omenirii. Aş vrea să mulţumesc tinerilor pentru ceea ce sunt, şi mai ales, pentru ceea ce pot face pentru cei din jur”, a precizat prof. Andreea Dumitrache, directorul Liceului Teoretic ”Lucian Blaga”.

Idei care merită reținute și aplicate

Elevii vor avea parte de exemple de bună practică venite chiar de la foști elevi ai școlii la care activează, oameni activi în societate îndomeniul pe care îl reprezintă.

„Liceul Blaga a fost mereu preocupat nu doar de procesul educativ formal, ci și de dezvoltarea personală a elevilor săi, pregătirea lor pentru viață. Mai mult ca oricând în trecut, după anii grei de pandemie urmați de declanșarea unui război sângeros la granițele țării noastre, școala trebuie să reacționeze la starea de fapt, mai exact să se ocupe de problemele emoționale ale adolescenților și să ofere exemple de viață, lecții de succes la care se pot raporta. Este vârsta la care prea ușor cad în capcana deznădejdii sau sunt atrași de modele false. Conferința prezintă o serie de bune practici, idei care merită reținute și aplicate. Nu am nicio îndoilală că participanții vor pleca încântați de cele auzite și motivați să aplice cunoștințele acumulate”, ne-a declarat prof. Cristina Drescan, ccordonatorul proiectului.

Foști absolvenți de la ”Blaga” printre protagoniști

Elevii, principalii beneficiari ai conferinței se declară încântați de faptul că vor avea parte de speakeri mai mult decât interesanți din diferite domenii care își vor prezenta povestea de viață în cadrul „Rediscovering Bright Minds”.

În prima sesiune a conferinței (12:15 – 13:30) vor vorbi celor prezenți Smaranda Enache – fondator Liga Pro Europa, Paula Rusu – jurnalist, Dan-Mihai Fărcaș – antreprenor, Anca Făgărășan – psiholog clinician,   Cosmin Morar – programator IT. Protagoniștii celei de a doua sesiuni (13:30-14:45)  vor fi Dana Roxana Bucin – Consul Onorific al României în Connecticut (SUA), Klaus Birthler – architect, Stelian Doru Cătană – avocat, Simona Ciff – psiholog, Mihai Grama – designer.

„Conferința „Rediscovering bright minds” a fost bine primită de comunitatea de elevi din liceul nostru. Având invitați care aparțin mai multor domenii precum psihologia, arhitectura, IT-ul , jurnalismul și care ne pun în scenă teme și subiecte de maximă actualitate, elevii sunt încântați să ia parte la conferință și așteaptă cu nerăbdare să descopere lucruri noi și utile, folositoare în viața cotidiană.”, a spus  Diana Marcu, voluntară din clasa a 11-a.

 „Observând pe parcursul ultimilor ani, stările din ce în ce mai instabile ale sănătății mintale a oamenilor, dar în special a adolescenților, am luat hotărârea de a încerca, pe cât posibil, să contribui la îmbunătățirea acesteia prin decizia de a fi voluntar la conferința ,,Rediscovering Bright Minds”. Prin abordarea unei dileme și instabilități sociale care afectează întreaga omenire, această conferință are capacitatea de a determina o schimbare psihică care poate ajuta numeroase perspective și minți aflate într-o densă incertitudine apăsătoare. Ne dorim ca prin intermediul speakerilor care ne vor onora cu prezența, să putem crea o societate mai deschisă și mai inteligentă emotional.”, a menționat Ștefana Chiorean, elev voluntar din clasa a 11-a.

„Conferința “Rediscovering Bright Minds” este despre idei inovative, despre persoane de succes. Despre ieșirea din comun și legarea de conexiuni între oameni. De aceea, suntem recunoscători pentru faptul că ne vor onora cu prezența în data de 20 Ianuarie 10 speakeri deosebiți care ne vor ajuta sa ne îndeplinim scopul prin a face parte din schimbare. Schimbarea înspre bine, pe care dorim să o încorporăm în viața elevilor mureșeni cât și a cadrelor didactice.” a spus Oana Socolean, voluntară din clasa a 11-a

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE