Noutăți despre evoluția gripei din județul Mureș Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 225 Vizualizări

Noutăți despre evoluția gripei din județul Mureș

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mureş, dr. Iuliu Moldovan, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, că numărul infecţiilor respiratorii este în creştere faţă de săptămâna anterioară şi că, potrivit ultimei raportări a Serviciului de Epidemiologie, pentru săptămâna 9-15 ianuarie din acest an, în judeţul Mureş se înregistrează 75 de cazuri de gripă, 64 de persoane fiind internate.
De asemenea, în acelaşi interval, au fost semnalate 5461 de viroze respiratorii, cu 72 de internări în spital şi 2301 pneumonii, cu 78 de internări.
Potrivit DSP Mureş, faţă de sezonul 2021-2022, în acelaşi interval (9-15 ianuarie) cazurile de viroze sunt în creştere cu peste 62%, cele de pneumonie cu peste 51%, iar anul trecut, în perioada respectivă, nu a fost întregistrat niciun caz de gripă.
În prima săptămână a acestui an, 51 de persoane au fost internate cu gripă din cele 65 diagnosticate, 97 de persoane au ajuns în spital în urma pneumoniei din cele 1104 de cazuri, iar alte 44 de persoane au fost internate cu viroză respiratorie, din totalul de 2113 cazuri.
Potrivit DSP Mureş, vaccinurile gratuite oferite de Ministerul Sănătăţii s-au epuizat, însă au fost autorizate mai multe farmacii care fac vaccinări antigripale, contra-cost.

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE