Canalizarea menajeră din Batoș extinsă cu 12,2 kilometri Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 77 Vizualizări

Canalizarea menajeră din Batoș extinsă cu 12,2 kilometri

Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis recent, într-o ședință de lucru, că proiectul „Sistem de canalizare menajeră și stație de epurare ape uzate în localitatea Dedrad, comuna Batoș, județul Mureș”, propus a fi amplasat în comuna Batoș, satul Dedrad, nu se supune evaluării impactului asupra mediului.

Conform proiectului Deciziei etapei de încadrare, document făcut public în data de 12 ianuarie 2023 pe pagina web a Agenției pentru Protecția Mediului Mureș, investiția aparține Primăriei Comunei Batoș, instituție condusă de primarul social-democrat Dumitru Dinu Cotoi, și prevede execuția reţelei centralizate de canalizare și racordurile aferente în localitatea Dedrad, precum și execuția unei stații de epurare mecano-biologică pentru comuna Batoș, localitățile Dedrad, Goreni și Batoș.

”Comuna Batoș dispune în prezent de sistem centralizat de alimentare cu apă care acoperă localitățile Dedrad, Goreni și Batoș. Sursa de alimentare cu apă potabilă este magistrala de apă potabilă Dn 250 milimetri de pe drumul național Reghin – Bistrița, alimentată de la Uzina de apă Reghin, prin stația de pompare amplasată în municipiul Reghin, strada Apalinei nr. 93/A. În cele trei localități nu există sistem centralizat de canalizare, evacuarea apelor uzate menajere rezultate din gospodării făcându-se în decantoare și fose septice individuale, existând riscul infestării pânzei freatice”, se menționează în document.

Potrivit sursei citate, proiectul prevede realizarea unei rețele de canalizare menajeră în lungime de 12.205 de metri, din care 11.030 de metri va fi rețea de canalizare cu funcționare gravitațională și 1.175 de metri rețea de canalizare cu funcționare sub presiune.

Totodată, investiția prevede execuția a 576 racorduri la rețeaua de canalizare și cinci stații de pompare ”pe traseul rețelei de canalizare în zona în care colectarea apelor uzate nu se poate face gravitațional”, iar stația de epurare ”va fi amplasată în localitatea Dedrad, la circa 10 metri de malul drept al pârâului Luț, în zonă parțial inundabilă.”

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE