Home / Cultură / Eminesciana la UAT

Eminesciana la UAT

Distribuie

Departamentele de Teatru și Muzică din cadrul Facultății de Arte în Limba Română a Universității de Arte din Târgu-Mureș au sărbătorit Ziua Culturii Naționale, odată cu aniversarea de 173 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu. Spectacolul din ziua de 18 ianuarie, inițiat de lect.univ.dr. Daniela Păcurar Neamț în tandem cu lect.univ.dr. Cătălina Mihăilă, sub genericul „Eminesciana”, susținut în Foaierul universității într-o ambianță familiară, a punctat cele două mari evenimente, împletind armonios muzica cu versul.

Tinerii artiști, studenți la Actorie, prin versurile recitate și cântecele fredonate, atât de duios, au purtat participanții prin universul eminescian, mai apoi, prin lirica lui Lucian Blaga, Vlad Solomon, Nina Cassian, Mircea Cărtărescu, susținuți muzical de studentele de la Departamentul de Muzică. “Inspiratele versuri și-au aflat tălmăcirea în muzică, prin compozițiile lui  George Enescu, Gheorghe Dima, Nicolae Breban, Marțian Negrea, Tiberiu Brediceanu, în interpretarea sopranei Daniela Păcurar Neamț și a  studentelor Ioana Felea Popa și Crina Cristurean, pe care le îndrumă”, a menționat Prof.univ.dr. Carmen Mihăescu. La pian au fost acompaniate de un redutabil pianist, Santha Huba, un muzician sensibil, cu palmares concertistic, format la Academia de Muzică din Cluj, cu specializare ulterioară în Germania. Amfitrioana acestei frumoase întâlniri și coordonatoarea studenților de la actorie, Vlad Grecu, Antonia Cîmpan, Hajnal Bajko și Adriana Burlacu, a fost actrița Cătălina Mihăilă.

Acest spectacol a avut un mare succes la Turda, cu o seară înainte.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Ședință extraordinară ”de îndată” la Consiliul Județean Mureș

Distribuie                                          DISPOZIŢIA NR.102   din 28 martie 2024 privind convocarea, de îndată, a Consiliului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.