Un spectacol invitat, la Teatrul Național Târgu Mureș Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 566 Vizualizări

Un spectacol invitat, la Teatrul Național Târgu Mureș

La Sala Mare a Teatrului Național Târgu Mureș, se joacă joi, 23 februarie, de la ora 19.00, un spectacol invitat, „Inimă și alte preparate din carne”, de dan Coman.

Despre piesa care a câștigat Premiul UNITER 2021 pentru cel mai bun spectacol, Iulia Popovici spune următoarele:

„„Timpurile pandemice sînt, la Coman și Afrim, nu o cauză, ci un turnesol, un potențator al crizelor personale, generator de gesturi și soluții contextuale – sînt legături mincinoase cărora pandemia le accelerează disoluția. (…) La Afrim și Coman, pandemia e o criză socială, cu efecte individuale de nebănuit, o criză de cuplu și de familie, în care dorința de a supraviețui, impulsul vital al sexualității și al nevoii de iubire se luptă cu noul, necunoscutul, distanțele, singurătatea, abandonul voluntar sau involuntar. (…) Și povestea Drosofilei, și rolul pe care-l face Raluca Păun, ca învățătoarea de 37 de ani, singură, aparent cu o doză discutabilă de retard, o doză mult mai limpede de depresie și o profundă ură de sine (dominant corporală), sînt absolut excepționale (intervențiile monocorde ale cuplului de părinți completează un peisaj al ratării societății în fața celor mai vulnerabili). Povestea e una de abuz și despre corporalizarea acestui abuz, iar dezvăluirea ei în pași mici e fascinant controlată de actriță. În rolul soției de medic izolat profesional și mamă de copil pasionat de reluarea la infinit a aceluiași desen, cu o nevoie existențială de a fi ținută în brațe, Romanița Ionescu ține un echilibru delicat între fragilitate, disperare la limita psihozei și sexualitate reprimat-expusă, o exploatare fermecătoare a disponibilităților ei de expresivitate corporală și poetică. Un spectacol despre supraviețuire, rezistență și eșec în epoci excepționale nu avea cum să nu vorbească, mai ales, despre femei”.

Spectacolul este realizat în regia lui Radu Afrim. Irina Mossci a fost cea care s-a ocupat de scenografie, Mihai Dobre – de sound design, Claudia Gorun – asistent regie, Sorin Gruia – regia tehnică, Flavia Giurgiu – mișcare scenică și Adrian Țîrcă – sufleor. Din distribuție fac parte următorii: Alex Calangiu, Ștefan Cepoi, Ramona Drăgulescu, Flavia Giurgiu, Romanița Ionescu, Geni Macsim, Cătălin-Mihai Miculeasa, Claudiu Mihail, Raluca Păun, Vlad Udrescu, Costinela Ungureanu, Petronela Zurba și Irina Danciu.

Biletele pot fi achiziționate online de pe următorul link: https://teatrunational.biletmaster.ro/…/Inima-si-alte.

I.M.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE