Policlinică din Sighișoara ”readusă la viață” Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 896 Vizualizări

Policlinică din Sighișoara ”readusă la viață”

Vechea Policlinică de pe strada Morii nr. 26 din Sighișoara ”revine la viață”, a anunțat joi, 19 ianuarie 2023, dr. Tanaszi Sarolta, managerul Spitalului Municipal Sighișoara.

Potrivit managerului Spitalului Municipal Sighișoara, proiectul ”Reabilitarea, modernizarea și dotarea ambulatorului de specialitate din cadrul Spitalului Municipal Sighișoara” a fost anunțat câștigător, în aceeași zi, de conducerea Ministerului Sănătății, și va beneficia de o finanțare de 13,1 milioane de lei prin intermediul Planulului Național de Redresare și Reziliență.

”Dorința noastră de a diversifica servicii medicale și a asigura și servicii de fizioterapie-kinetoterapie pacienților noștri, prinde contur. Un pas important pentru bolnavii din Sighişoara şi împrejurimi! Am obţinut finanţare pentru reabilitarea, modernizarea şi dotarea Ambulatoriului de specialitate. Clădirea de pe strada Morii nr. 26 va reveni la vechea destinaţie ”Policlinică”, ambulatoriu de specialitate care să găzduiască cabinete medicale pentru mai multe specialități”, a precizat dr. Tanaszi Sarolta.

Totodată, managerul Spitalului Municipal Sighișoara a arătat că ”pentru a asigura un acces facil al pacienților la servicii medicale de calitate este necesar ca ambulatoriul de specialitate – Policlinica – să funcționeze într-un spațiu separat, cu accesibilitate optimă și amenajări corespunzătoare”, iar obținerea finanțării ”este un pas important în demersurile făcute pentru a asigura cetățenilor acces facil la servicii medicale de specialitate.”

”În momentul de față ambulatoriul funcționează la parterul secțiilor în mai multe clădiri, accesul pacienților în unitate fiind îngreunat și există specialități care din lipsă de spații nu se pot organiza si autoriza de către DSP fiind nefunctionale în momentul de fata, diversificarea serviciilor medicale oferite pacienților fiind imposibilă. Revenirea clădirii din strada Morii nr. 26 la vechea destinație de ”Policlinică” vac rea și posibilitatea extinderii spațiilor alocate secțiilor și compartimentelor din alte locații ale unității noastre, destinate spitalizarii de zi sau spitalizării continue”, a menționat dr. Tanaszi

Valoarea proiectului este de 15,7 milioane de lei, iar contribuţia proprie a Spitalului Municipal Sighișoara va fi de 2,5 milioane de lei.

”Sperăm ca în curând să ne bucurăm cu toții de această investiție, finalizarea proiectului fiind prioritară pentru noi. Mulțumesc echipei pentru efortul comun, pentru dăruire și pentru că au sprijinit dorința de a ne vedea un vis realizat, pentru care am început demersuri încă din anul 2020, iar în anul 2022 în sfârșit am avut oportunitatea de a accesa fonduri dedicate acestui scop. Așteptăm cu nerăbdare semnarea contractului de finanțare și să continuăm pe drumul pe care am pornit”, a conchis dr. Tanaszi Sarolta.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE