Home / Sanatate / O nouă investiție, de 800.000 de euro, în Sânpaul

O nouă investiție, de 800.000 de euro, în Sânpaul

Distribuie

Reprezentanții Companiei Naționale de Investiții au demarat, în data de 20 ianuarie 2023, o licitație estimată la valoarea de 4.236.337 de lei (aproximativ 864.000 de euro), fără TVA, pentru achiziționarea de servicii de proiectare, execuție lucrări și asistență tehnică din partea proiectantului pe perioada execuției lucrărilor pentru obiectivul de investiție “Amenajare Centru socio-medical prin extinderea, mansardarea și modernizarea dispensarului medical existent, localitatea Sânpaul nr. 125, comuna Sânpaul, județul Mureș”, informează www.licitatiapublica.ro.

Actualul dispensar, extins și modernizat

Potrivit Caietului de sarcini al licitației, investiția va fi realizată pe un amplasament aflat în localitatea Sânpaul nr. 125, clădirea vizată pentru modernizare are o suprafață desfășurată de 332 de metri pătrați, iar la finalizarea lucrărilor beneficiarul obiectivului va fi Primăria Comunei Sânpaul.

”Obiectivul proiectului ”Amenajare centru socio-medical prin extinderea si modernizarea dispensarului medical existent” constă în îmbunătățirea calității sistemului socio-medical de la nivelul comunei Sânpaul, județul Mureș, prin asigurarea tuturor condițiilor necesare pentru desfășurarea activităților medicale. Pentru atingerea obiectivelor propuse, se au în vedere următoarele tipuri de lucrări: extinderea clădirii cu un corp parter, având suprafața de 33,6 de metri pătrați, modernizarea clădirii prin schimbarea ușilor interioare și refacerea finisajelor interioare și exterioare – pereți, tavane, pardoseli, amenajarea unor funcțiuni noi în clădire: cabinet consultații medicină internă, sală de așteptare, sală radiografie, sală de comandă, grupuri sanitare interioare, mansardarea parterului clădirii existente în vederea amenajării a două aprtamente de serviciu pentru personalul medical”, se menționează în document.

Totodată, proiectul mai prevede realizarea de tratament insecto-fungicid și ignifug al întregii șarpante, schimbarea învelitorii cu țiglă profilată ceramică sau de beton, reabilitarea termică integrală a anvelopei clădirii, reabilitarea instalației electrice și schimbarea tuturor corpurilor de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață, realizarea unei rețele de încălzire centralizate și montarea unui cazan de perete, dotarea clădirii cu aparatură specifică – ecograf, aparat de radiologie și realizarea unui trotuar de gardă și a spațiilor de circulație exterioare, inclusiv rampă de acces persoane cu dizabilități.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 7 februarie 2023, iar durata contractului va fi de 50 de luni: 2 luni pentru proiectare, 12 luni pentru execuția lucrărilor și 36 de luni perioada minimă de garanție de bună execuție a lucrărilor.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Sute de posturi deblocate în spitalele din Transilvania și Banat

Distribuie În urma Memorandumului semnat de Guvernul României, unitățile spitalicești din întreaga țară vor organiza …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.