Primarul Soós, precizări despre imobilul ”volatilizat” din patrimoniul Târgu Mureșului Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2523 Vizualizări

Primarul Soós, precizări despre imobilul ”volatilizat” din patrimoniul Târgu Mureșului

Primarul Municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a publicat luni, 23 ianuarie 2023, pe pagina sa de Facebook, o precizare cu privire la situația imobilului situat pe strada Bolyai nr. 5.

Redăm, în rândurile de mai jos, conținutul integral al textului:

”În aceste zile, pe paginile de social media a anumitor persoane, au apărut o serie de informații cu caracter fals privind proprietatea imobilului situat în strada Bolyai nr. 5.

Doresc să fac următoarele precizări:

Dreptul de proprietate asupra imobilului în cauză este al Composesoratului Mureșului, care deține clădirea începând cu 1915.

Primăria municipiului Târgu Mureș nu a fost niciodată proprietarul imobilului situat în strada Bolyai nr. 5.

Această clădire a fost folosită de statul român în perioada comunistă, așa cum au fost folosite o mulțime de alte proprietăți.

Dreptul de proprietate asupra clădirii nu a fost reglementat după Revoluția din 1989, așa cum s-a făcut cu alte clădiri din orașul nostru.

În anul 2001, imobilul apare specificat în Cartea Albă a imobilelor din Târgu Mureș, care conținea situația cadastral – juridică a tuturor clădirilor din oraș folosite de statul român, iar în baza acestei decizii administrația de atunci putea intabula acest imobil în patrimoniul orașului, termenul fiind finalul anului 2010.

Însă, administrația defectuoasă, aflată sub conducerea primarului Florea și a consilierului personal Claudiu Maior, nu a făcut niciun demers pentru a intabula clădirea, iar după 2010, la expirarea termenului final, s-a pierdut posibilitatea trecerii în patrimoniul orașului.

În toate documentele cu referire la această clădire nu apare nici Statul român nici Primăria Târgu Mureș având drept de proprietate înregistrat în actele cadastrale asupra imobilului în cauză.

În 2022 Primăria a încercat intabularea imobilului însă nu a reușit. Vom ataca decizia OCPI și vom solicita în instanță trecerea acestuia în patrimoniul orașului.”

Scrisoare deschisă a ”oamenilor liberi”

În urmă cu câteva zile, președintele Partidului Oamenilor Liberi (POL) din Târgu Mureș, Dan Mașca, a adresat o scrisoare deschisă către conducerea Primăriei Municipiului Târgu Mureș, pe tema aceluiași imobil situat pe strada Bolyai nr. 5 din Târgu Mureș:

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE