Home / Administratie / Primarul Soós, precizări despre imobilul ”volatilizat” din patrimoniul Târgu Mureșului

Primarul Soós, precizări despre imobilul ”volatilizat” din patrimoniul Târgu Mureșului

Distribuie

Primarul Municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a publicat luni, 23 ianuarie 2023, pe pagina sa de Facebook, o precizare cu privire la situația imobilului situat pe strada Bolyai nr. 5.

Redăm, în rândurile de mai jos, conținutul integral al textului:

”În aceste zile, pe paginile de social media a anumitor persoane, au apărut o serie de informații cu caracter fals privind proprietatea imobilului situat în strada Bolyai nr. 5.

Doresc să fac următoarele precizări:

Dreptul de proprietate asupra imobilului în cauză este al Composesoratului Mureșului, care deține clădirea începând cu 1915.

Primăria municipiului Târgu Mureș nu a fost niciodată proprietarul imobilului situat în strada Bolyai nr. 5.

Această clădire a fost folosită de statul român în perioada comunistă, așa cum au fost folosite o mulțime de alte proprietăți.

Dreptul de proprietate asupra clădirii nu a fost reglementat după Revoluția din 1989, așa cum s-a făcut cu alte clădiri din orașul nostru.

În anul 2001, imobilul apare specificat în Cartea Albă a imobilelor din Târgu Mureș, care conținea situația cadastral – juridică a tuturor clădirilor din oraș folosite de statul român, iar în baza acestei decizii administrația de atunci putea intabula acest imobil în patrimoniul orașului, termenul fiind finalul anului 2010.

Însă, administrația defectuoasă, aflată sub conducerea primarului Florea și a consilierului personal Claudiu Maior, nu a făcut niciun demers pentru a intabula clădirea, iar după 2010, la expirarea termenului final, s-a pierdut posibilitatea trecerii în patrimoniul orașului.

În toate documentele cu referire la această clădire nu apare nici Statul român nici Primăria Târgu Mureș având drept de proprietate înregistrat în actele cadastrale asupra imobilului în cauză.

În 2022 Primăria a încercat intabularea imobilului însă nu a reușit. Vom ataca decizia OCPI și vom solicita în instanță trecerea acestuia în patrimoniul orașului.”

Scrisoare deschisă a ”oamenilor liberi”

În urmă cu câteva zile, președintele Partidului Oamenilor Liberi (POL) din Târgu Mureș, Dan Mașca, a adresat o scrisoare deschisă către conducerea Primăriei Municipiului Târgu Mureș, pe tema aceluiași imobil situat pe strada Bolyai nr. 5 din Târgu Mureș:

(Redacția)


De asemenea, verificati

Accident pe strada Iernuțeni din Reghin

Distribuie Pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin au fost solicitați să intervină joi, 2 februarie, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.