Home / Slider / Atenție la e-mailurile false de la diverse ”instituții”!

Atenție la e-mailurile false de la diverse ”instituții”!

Distribuie

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) avertizează cu privire la false e-mailuri sau SMS-uri în numele ANAF.

”Este o perioadă propice acum pentru infractorii care folosesc diverse împrejurări pentru a presa oamenii să deschidă diverse emailuri, să intre pe diverse pagini, pentru a rezolva false probleme legate de taxe sau impozite. Ni se recomandă să nu dăm curs unor astfel de cereri, să nu accesăm pagini din linkuri primite din surse despre care nu știm sigur că sunt de încredere. La o privire atentă la numele paginii, se pot observa semne ale faptului că nu sunt pagini oficiale. Orice ați căuta sau ați dori să accesați, întotdeauna intrați dumneavoastră pe pagina oficială, nu accesând linkurile primite, pentru că acestea  ne pot duce spre pagini clonă, pagini false, prin intermediul cărora autorii încearcă să obțină acces la date sensibile”, a informat miercuri, 25 ianuarie, Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

Potrivit sursei citate, se primesc în continuare false e-mailuri în numele Poliției, Interpol și alte instituții.

De pe o adresă de e-mail ce are în componență cuvintele “citație, poliție”, oamenii primesc un e-mail, o așa zisă citație, de la un pretins inspector, care ar fi monitorizat comportamentul pe internet al persoanei vizate și că ar face obiectul unor proceduri judiciare pentru diverse infracțiuni informatice, inclusiv pornografie infantilă. Uneori se cer justificări, alteori propuneri de mediere, toate urmărind să intre în conversație și în posesia unor date cu caracter personal. Dacă nu vă dați seama din adresă, conținut, că nu e expeditorul pretins, după greșeli, ștampile, exprimare, vă reamintim că Poliția nu trimite astfel de e-mailuri, citații. Oricine poate copia pe un document o siglă și să pretindă că aparține unei instituții/ societăți, așadar doar acest semn nu e suficient pentru a aprecia că e un document autentic”, mai precizează aceeași sursă.

Totodată, internauții sunt sfătuiți să respecte următoarele reguli de siguranță atunci când au dubii cu privire la un e-mail sau orice fel de mesaj: nu-l deschideți, nu deschideți atașamentele, nu conversați cu persoanele invocate în conținutul acestora, nu accesați link-uri și nu introduceți date personale.

(Redacția)


De asemenea, verificati

Ungheni, singurul oraș cu populație în creștere din județul Mureș

Distribuie Conform rezultatelor provizorii ale Recensământului Populației și Locuințelor runda 2021 populația rezidentă a județului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.