Proiect pentru reabilitarea unui pod mureșean Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 384 Vizualizări

Proiect pentru reabilitarea unui pod mureșean

Reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Mureș anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul “Podul, integrează comunitatea de peste ape”, propus a fi amplasat în comuna Chibed, sat Chibed, titular Comuna Chibed.

Potrivit memoriului de prezentare a proiectului, document făcut public pe pagina web a Agenției pentru Protecția Mediului Mureș, investiția are ca scop asigurarea accesului rutier și pietonal direct al Zonei ”Sűrű”, locuită în exclusivitate de comunitatea romilor, ”și nu în ultimul rând asigurarea siguranței circulației, creșterea confortului la deplasarea autovehiculelor” și sporirea siguranței circulației localnicilor.

Astfel, se arată în același document, vor fi reabilitate podul mixt existent peste râul Târnava Mică, care are o lungime de 37,5 metri, și strada Jégverem din intravilanul comunității Chibed, pe o lungime de 500 de metri.

”Lucrările prevăzute în prezentul proiect au ca scop realizarea unui pod reabilitat din beton armat care să corespundă tuturor cerințelor și normelor actuale. Podul este proiectat cu două deschideri pe amplasamentul podului existent, care a făcut obiectul unui proiect de consolidare în anul 2004, prin care fundațiile și elevațiile culeilor au fost consolidate prin subfundare și cămășuieli”, se menționează în documentul citat.

”Construirea unui pod din beton armat definitiv va asigura traversarea râului Târnava Mică în condiții de siguranță și confort sporit, atât pentru traficul de vehicule cât și pentru pietoni și va consolida creșterea calității vieții a celor peste 100 de persoane aparținând unui grup marginalizat”, se mai precizează în același memoriu.

În ceea ce privește strada Jégverem, aceasta ”este situată între podul studiat pentru râul Târnava Mică și casele persoanelor marginalizate de etnie romă” și ”asigură accesul public la aceste locuințe precum și la exploatațiile agricole ale comunei Chibed.”

”Lucrările de reabilitare ale drumului și podului peste râul Târnava Mică vor asigura parcurgerea acestor drumuri în condiții de siguranță și confort sportiv, atât pentru traficul de vehicule cât și pentru pietoni”, se menționează în documentul întocmit de către Dósa Sándor, primarul comunei Chibed.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE