Home / Administratie / Proiect pentru reabilitarea unui pod mureșean

Proiect pentru reabilitarea unui pod mureșean

Distribuie

Reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Mureș anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul “Podul, integrează comunitatea de peste ape”, propus a fi amplasat în comuna Chibed, sat Chibed, titular Comuna Chibed.

Potrivit memoriului de prezentare a proiectului, document făcut public pe pagina web a Agenției pentru Protecția Mediului Mureș, investiția are ca scop asigurarea accesului rutier și pietonal direct al Zonei ”Sűrű”, locuită în exclusivitate de comunitatea romilor, ”și nu în ultimul rând asigurarea siguranței circulației, creșterea confortului la deplasarea autovehiculelor” și sporirea siguranței circulației localnicilor.

Astfel, se arată în același document, vor fi reabilitate podul mixt existent peste râul Târnava Mică, care are o lungime de 37,5 metri, și strada Jégverem din intravilanul comunității Chibed, pe o lungime de 500 de metri.

”Lucrările prevăzute în prezentul proiect au ca scop realizarea unui pod reabilitat din beton armat care să corespundă tuturor cerințelor și normelor actuale. Podul este proiectat cu două deschideri pe amplasamentul podului existent, care a făcut obiectul unui proiect de consolidare în anul 2004, prin care fundațiile și elevațiile culeilor au fost consolidate prin subfundare și cămășuieli”, se menționează în documentul citat.

”Construirea unui pod din beton armat definitiv va asigura traversarea râului Târnava Mică în condiții de siguranță și confort sporit, atât pentru traficul de vehicule cât și pentru pietoni și va consolida creșterea calității vieții a celor peste 100 de persoane aparținând unui grup marginalizat”, se mai precizează în același memoriu.

În ceea ce privește strada Jégverem, aceasta ”este situată între podul studiat pentru râul Târnava Mică și casele persoanelor marginalizate de etnie romă” și ”asigură accesul public la aceste locuințe precum și la exploatațiile agricole ale comunei Chibed.”

”Lucrările de reabilitare ale drumului și podului peste râul Târnava Mică vor asigura parcurgerea acestor drumuri în condiții de siguranță și confort sportiv, atât pentru traficul de vehicule cât și pentru pietoni”, se menționează în documentul întocmit de către Dósa Sándor, primarul comunei Chibed.

(Redacția)


De asemenea, verificati

Remember despre Holocaustul mureșean

Distribuie Prefectul județului Mureș, Mara Togănel, a scris vineri, 27 ianuarie 2023, pe pagina sa …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.