157.255.000 lei, valoarea bugetului Reghinului pentru anul 2023 Administrație
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 191 Vizualizări

157.255.000 lei, valoarea bugetului Reghinului pentru anul 2023

Sala de evenimente din cadrul Bibliotecii Muncipale ”Petru Maior” din Reghin a găzduit joi, 26 ianuarie ședinţa ordinară a Consiliului Local municipal Reghin. În startul ședinței, primarul Márk Endre a trecut în revistă ultimele noutăți în ce privește proiectele de investiții la nivelul Municipiului Reghin.

„Am început anul cu renovarea completă a Corpului B de la Grupul Școlar ”Petru Maior”, o investiție care era de mult așteptată. Această investiție are în vedere  dotarea instituției cu mobilier și echipamente didactice noi. Suma se ridică la peste 8.000000 de lei. Am dat ordin de începere a lucrărilor, sper să fim în grafic și să putem finaliza la termenul semnat în contract. La grădinița P.P. 3 avem un un ritm bun în ce privește lucrările interioare. La ”Spiridușii veseli” sunt de asemenea lucrări în derulare. S-a turnat placa superioară și se așteaptă tipul necesar pentru întărirea betonului.  În Zona Unirii, la număru 57 lucrarea este sistată datorită condițiilor condițiile meteo, iar în zona centrală am început de vreo 10 zile să repunem parajul. Sperăm ca săptămâna viitoare, zona centrală din fața primăriei și  până la ”Catena” să fie repus parajul. Ca noutate, la intervenția grupului parlamentar UDMR Mureș, Reghinul  a primit o sumă de 1.250.000 de lei pentru  pentru complexul ”Metalul”, finanțare de la Guvernul României. Este vorba de construirea a două terenuri de tenis, un teren de antrenament și un vestiar modern. Restul lucrărilor care sunt în exterior nu se pot continua pentru că timpul de iarnă nu ne permite să intervenim. Când timpul va fi ok, ne vom apuca de strada Salcâmilor. Sperăm ca până atunci să terminăm  și evaluarea străzii Apalina, implicit și la Gimnaziul ”Florea Bogdan”, beneficiare a unui proiect de investiție comun. Sperăm ca o dată cu începerea primăverii să ne apucăm la acest  proiect foarte mult așteptat de reghineni”, a precizat  primarul municipiului Reghin.

Buget votat în unanimitate

Principalul proiect aflat pe ordinea de zi a ședinței a fost cel privind aprobarea bugetului general al municipiului Reghin pe anul 2023. Consilierii au aprobat în unanimitate valoarea bugetului pentru acest an care se ridică la suma de 157.255.000 lei

La capitolul ”Cheltuieli social culturale” bugetul alocat este de 95.391.000 lei, din care la Învățământ – 58.651.000 lei, Sănătate – 5.493.000 lei, Cultură, recreere și religie – 19.444.000 lei,  Asigurări și asistență socială – 11.803.000 lei. Valoarea totală a investiților pentru anul 2023 prevăzută în Bugetul General al Municipiului Reghin aprobat de consilieri este de 83.817.000 lei din care 17.088.000 lei din bugetul local, restul fiind din alte surse, Buget de Stat și finanțări UE.

„În primul rând aș dori să vă mulțumesc că ați votat bugetul. Este un buget care se axează în continuare pe dezvoltare și investiții. Vorbim de peste 130.000.000 de lei. Finanțările sunt semnate și aprobate. Va fi un an greu, din ce în ce mai greu, va fi foarte mult de lucru fapt pentru care vă cer în continuare sprijinul dumneavoastră astfel încâtm cu  ajutorul dumneavoastră să putem începe, demara și finaliza proiecte mari care le avem”, a precizat primarul Márk Endre.

Ședință cu spor

Printre proiectele aprobate de consilieri în cadrul ședinței de azi se mai numără cele privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiție “Canalizare Pluvială – Strada Licurici, Municipiul Reghin, Județul Mureș”, aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiție “Rețea de Canalizare Menajeră și Racorduri Canalizare Menajeră Strada Ierbușului Municipiul Reghin, Județul Mureș”, aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiție “Rețea de Canalizare Menajeră Strada Susenii Noi și Strada Sălciilor, Municipiul Reghin”, aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiție “Amenajare terenuri de tenis, teren de minifotbal și vestiar în incinta Stadion Metalul”, aprobarea Notei de fundamentare privind necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor asimilate investițiilor în scopul includerii acestora pe lista de investiții a Municipiului Reghin pentru anul 2023, aprobarea modalității de finanțare a serviciilor sociale, care au fost identificate la nivelul Municipiului Reghin, pentru anul 2023, stabilirea unor măsuri privind salarizarea funcționarilor publici și personalul contractual din aparatul de specialitate al Primarului Municipiului Reghin precum și din serviciile subordonate Consiliului local al Municipiului Reghin, în anul 2023, aprobarea prelungirii Contractului de asociere nr. 4485/01.02.2022 dintre Municipiul Reghin şi Fundaţia „Fiducia” Reghin, modificarea și completarea Regulamentului de organizare și efectuare a transportului în regim de taxi pe teritoriul municipiului Reghin, aprobarea Regulamentelor de organizare și funcționare a obiectivelor: Piața Mică-str.Apelor, nr.4, Hala/Piața Agroalimentară-Piața Mare fn. și a Talciocului-Piața Mare fn. din Municipiul Reghin, jud.Mureș,  aprobarea Programului anual al finanțărilor nerambursabile din bugetul general al U.A.T Reghin pentru activități nonprofit de interes local pentru anul 2023.

Campioana europeană și mondială Maria Sava, ”Cetățean de Onoare” al Municipiului Reghin

De asemenea, consilierii reghineni au aprobat numirea lui Zsigmond Zsolt în funcția de președinte al Consiliului de Administrație al Clubului Sportiv Municipal „Avântul” Reghin și proiectul privind acordarea titlului de cetățean de onoare al Municipiului Reghin domnișoarei Maria Sava. Proiectul inițiat de consilierul PLN. Gabriel Toncean vine să recunoască rezultatele deosebite ale sportivei Maria Sava, multiplă campioană națională la fitness, la care se adaugă un titlu european  și unul mondial.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE