Home / Business / INVESTIȚIE. Amenajare piscicolă în extravilanul municipiului Reghin

INVESTIȚIE. Amenajare piscicolă în extravilanul municipiului Reghin

Distribuie

Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis recent, cu prilejul unei ședințe de lucru, că proiectul “Amenajare piscicolă”, propus a fi amplasat în extravilanul localității Reghin, se supune evaluării impactului asupra mediului, nu se supune evaluării adecvate şi se supune evaluării impactului asupra corpurilor de apă.

Potrivit proiectului Deciziei etapei de încadrare, document făcut public pe pagina web a Agenției pentru Protecția Mediului Mureș în data de 20 ianuarie 2023, investiția aparține societății Logistic Atlas E Plus A SRL Petelea și prevede amenajarea unei amenajări piscicole astfel încât să rezulte un lac cu suprafața de luciu de 10.519 de metri pătrați și cu suprafața excavată de 11.883 de metri pătrați, prin exploatarea și valorificarea agregatelor minerale.

În același document se mai menționează că ”terenul are suprafața totală de 26.100 de metri pătrați, luciul de apă fiind poziționat la circa 100 de metri de râul Mureș”, iar ”lacul rezultat va fi populat cu pești specifici apelor stagnante.”

”Procesul tehnologic de extracție se va desfășura după metoda treptelor descendente – lucrări de deschidere, lucrări de pregătire-decopertări, transport, lucrări de exploatare. Sterilul din decopertă se va folosi pentru taluzare maluri”, se mai precizează în proiectul Deciziei etapei de încadrare.

Alex TOTH

 

De asemenea, verificati

Sistare de gaze naturale într-o localitate mureșeană

Distribuie Pentru efectuarea unor lucrări specifice la sistemul de distribuție a gazelor naturale, compania Delgaz …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.