Ședință de Consiliu Local Târgu Mureș cu 68 de proiecte de hotărâre Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 579 Vizualizări

Ședință de Consiliu Local Târgu Mureș cu 68 de proiecte de hotărâre

Aleșii locali ai municipiului Târgu Mureș sunt invitați să participe marți, 31 ianuarie 2023, de la ora 14.00, la o ședință ordinară de lucru a Consiliului Local Târgu Mureș.

Potrivit convocatorului, document făcut public pe pagina web a Primăriei Municipiului Târgu Mureș, www.tirgumures.ro, ordinea de zi a ședinței conține următoarele proiecte de hotărâre:

1. Proiect de hotărâre privind alegerea președintelui de ședință al Consiliului Local al Municipiului Târgu Mureș, pentru perioada februarie – aprilie 2023.

2. Proiect de hotărâre privind aprobarea amplasamentelor cu destinația “amplasare panouri de publicitate”, pe domeniul public și/sau privat al Municipiului Târgu Mureș, abrogarea H.C.L. nr. 106/2008 și modificarea Anexei nr. 2 la H.C.L. nr. 1/2014.

3. Proiect de hotărâre privind modificarea și completarea Hotărârii Consiliului Local nr. 89/2022 referitoare la aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare a Serviciului Public de Exploatare și Întreținere a Parcărilor cu Plată și Zonelor de Staționare cu Plată pe domeniul public.

4. Proiect de hotărâre privind aprobarea rapoartelor de evaluare a terenurilor, care vor sta la baza calculării redevențelor aferente actelor adiționale/contractelor de concesiune ce se vor încheia în cursul anului 2023.

5. Proiect de hotărâre privind aprobarea Studiului de oportunitate în vederea concesionării imobilului situat pe str. Pavel Chinezu nr. 10, în suprafață de 1.293 mp, din care 433 mp aferenți construcției, aparținând domeniului privat al Municipiului Târgu Mureș, prin licitație publică, a documentației de atribuire, a prețului de pornire la licitație și a comisiei de evaluare.

6. Proiect de hotărâre privind stabilirea cuantumului sumei alocate de la bugetul local per elev și nivel de învățământ, pentru achiziția de material didactic pentru unitățile de învățământ preuniversitar de stat din Municipiul Târgu Mureș, inclusiv grădinițe, pentru anul 2023.

7. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației urbanism „Plan Urbanistic Zonalstabilire reglementări pentru construire locuință unifamilială și împrejmuire la stradă”, cu regulamentul local de urbanism aferent, str. C.din Hagi Stoian fnr. Inițiator: Chergizan Vasile- Gabriel.

8. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei de urbanism „Plan Urbanistic Zonalparcelare teren şi stabilire reglementări pentru construire case de locuit, accese şi utilităţi”, cu regulamentul local de urbanism aferent, str. Ceangăilor fnr. Iniţiator: Chertes Ioan.

9. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației de urbanism „Plan Urbanistic Zonal” – reconformare zonă funcțională pentru construire spații de joacă pentru copii, str. Voinicenilor nr. 137 cu regulamentul local de urbanism aferent; Inițiator: SC „ M CONSULT ” SRL.

10. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei de urbanism „Plan Urbanistic de Detaliu- studiu de amplasament pentru construire casă unifamilială în regim P+1”, str. Constandin Hagi Stoian fnr. Iniţiatori: Moga Cristian și Moga Roxana-Raluca.

11. Proiect de hotărâre privind modificarea art.2 pct. 5 din Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Târgu Mureş nr. 3 din 2 noiembrie 2020 (renumerotată cu nr. 182/02.11.2020) privind organizarea comisiilor de specialitate ale Consiliului local al Municipiului Târgu Mureş cu modificările şi completările ulterioare.

12. Proiect de hotărâre privind modificarea ”Regulamentului de autorizare, atribuirea în gestiune delegată şi controlul executării serviciului de transport în regim de taxi pe raza municipiului Târgu Mureş”, aprobat prin H.C.L.M. nr.349/2013 şi modificat prin H.C.L.M. nr.392/2018, precum și H.C.L.M. nr.117/2020 cu privire la stabilirea, ajustarea/modificarea nivelului preţurilor şi a tarifelor pentru executarea serviciului de transport public de persoane.

13. Proiect de hotărâre privind modificarea și completarea H.C.L. nr. 481/2022 privind taxele speciale și tarifele aplicate de către Serviciul public – Administratia domeniului public în anul 2023, precum şi instituirea unor sancţiuni contravenţionale aplicabile acestora.

14. Proiect de hotărâre privind intabularea în domeniul public al Municipiului Târgu Mureș și înscrierea în cartea funciară a terenului în suprafaţă de 812 mp situat în str. Secuilor Martiri.

15. Proiect de hotărâre privind aprobarea prelungirii contractului de comodat nr. 966208/27.02.2017 aprobat prin H.C.L.M. nr. 40/2017 privind transmiterea în folosința gratuită a Agenției Naționale Antidrog prin Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Târgu Mureș a patru spații în suprafață totală de 50 mp din imobilul situat pe strada Kos Karoly 1B, aflat în proprietatea Municipiului Târgu Mureș, pentru desfășurarea activității.

16. Proiect de hotărâre privind schimbarea destinației unor imobile, repartizarea unui spațiu aflat în proprietatea municipalităţii și administrat de S.C. LOCATIV S.A., precum și aprobarea relocării Organizației Naționale Cercetașii României.

17. Proiect de hotărâre privind întabularea în domeniul public al Municipiului Târgu Mureș și înscrierea în cartea funciară a terenului în suprafaţă de 1991 mp situat în str. Sportivilor nr. 2, identificat în CF nr. 141262 Târgu Mureș.

18. Proiect de hotărâre privind întabularea în domeniul public al Municipiului Târgu Mureș și înscrierea în cartea funciară a terenului în suprafaţă de 6778 mp situat, în str. Secuilor Martiri nr. 16.

19. Proiect de hotărâre privind atestarea apartenenței la domeniul public a unor terenuri din municipiul Târgu Mureș, str. Mureșeni.

20. Proiect de hotărâre privind aprobarea casării mijloacelor fixe neamortizabile aflate în gestiunea Direcției Școli, preluate în baza HCL nr.226 din 11 iulie 2013 din gestiunea SC Locativ SA.

21. Proiect de hotărâre privind acordarea ajutorului de urgență de lemne de foc din fondul forestier proprietate a UAT Târgu Mureș pentru persoanele/familiile din zonele defavorizate de pe raza municipiului Târgu Mureș în cantitate de 150 MC, pentru perioada sezonului rece 2023.

22. Proiect de hotărâre privind acordarea necesarului de lemne de foc din fondul forestier proprietate a UAT Târgu Mureș, în cantitate de 20 mc, pentru Serviciul Public Administrația Domeniului Public din Municipiul Târgu Mureș pentru perioada sezonului rece 2023.

23. Proiect de hotărâre privind acordarea necesarului de lemne de foc din fondul forestier proprietate a UAT Târgu Mureș, în cantitate de 800 mc, pentru Serviciul Public Ecologie, Peisagistică și Salubrizare Urbană din Municipiul Târgu Mureș pentru perioada sezonului rece 2023.

24. Proiect de hotărâre privind modificarea H.C.L. NR. 368 din 06.10.2022 privind modificarea HCL nr. 176/30.05.2022 privind aprobarea proiectului „Eficientizare Energetică Școala Gimnazială Tudor Vladimirescu în Municipiul Târgu Mureș, Județul Mureș” în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/2/B.2.1/1, Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice și valoarea maximă eligibilă a proiectului.

25. Proiect de hotărâre privind revenirea imobilului cu nr. 542 Tg Mureș – integral – înscris în CF nr. 130671 Târgu Mureș, număr cadastral 130671, cu suprafața din acte 64094 mp (suprafață măsurată de 56697 mp) – situat în Târgu Mureș, str. Călărașilor, nr. 107, jud. Mureș din domeniul public al Municipiului Târgu Mureș și din administrarea Consiliului Local al Municipiului Târgu Mureș, în domeniul public al Statului Român și în administrarea Ministerului Apărării Naționale.

26. Proiect de hotărâre privind modificarea HCL nr. 392/27.10.2022 actualizarea componenței comisiei locale de avizare a cererilor de organizare a, adunărilor publice la nivelul Consiliului Local Municipal Târgu Mureș înființată prin HCL nr. 8 din 09 noiembrie 2020.

27. Proiect de hotărâre privind transferul cu titlu gratuit a materialului lemnos de la Municipiul Târgu Mureș, rezultat din tăierile rase de arbori din parcuri, zone verzi , aliniamente stradale , unități de învățământ și zone verzi aferente asociațiilor de proprietari, către Serviciul Public Ecologie, Peisagistică și Salubrizare Urbană.

28. Proiect de hotărâre privind preluarea în domeniul privat al Municipiului Târgu Mureș a rețelei de apă și canalizare cu instalațiile aferente investiției ”EXTINDERE REȚELE ȘI BRANȘAMENTE DE APĂ, CANALIZARE MENAJERĂ PENTRU 14 LOCUINȚE – Tg. Mureș, str. Ioan Vescan” de la investitorul S.C. MACO CONSTRUCT S.R.L., trecerea din domeniul privat în domeniul public al rețelei și predarea acesteia în administrarea S.C. Compania Aquaserv S.A.

29. Proiect de hotărâre pentru completarea H.C.L. nr. 435/24.11.2022 privind implementarea proiectului ”Construire centru integrat de colectare separată a deșeurilor prin aport voluntar în Municipiul Târgu Mureș”.

30. Proiect de hotărâre privind concesionarea directă către DĂRĂBUȘ DORU – VASILE – VICTOR și DĂRĂBUȘ ANCA – CORINA în calitate de administrator a SC RESTAURANT QUEEN SRL a terenului în suprafaţă de 144,21 mp., de sub luciu și respectiv peste luciu de apă, teren aflat în proprietatea Municipiului Târgu Mureş

31. Proiect de hotărâre privind concesionarea directă către TRIPON AVRAM a terenului în suprafaţă de 254 mp.,teren aflat în proprietatea Municipiului Târgu Mureş.

32. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării Anexei 17 și încheierea unui ACT ADIȚIONAL la Contractul de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de persoane, cu autobuze, efectuat prin curse regulate în Municipiul Târg u Mureș cu nr. 75072/29.11.2019, aprobat prin HCL 330/2019 către operatorul delegat S.C. Transport Local S.A.

33. Proiect de hotărâre privind majorarea cu 400% a impozitului pe clădiri, începând cu anul 2023, pentru clădirea situată în Târgu Mureș, str. Avram Iancu, nr. 34, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită.

34. Proiect de hotărâre privind majorarea cu 400% a impozitului pe clădiri, începând cu anul 2023, pentru clădirea situată în Târgu Mureș,str. Mihai Eminescu nr. 46, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită.

35. Proiect de hotărâre privind majorarea cu 400% a impozitului pe clădiri, începând cu anul 2023, pentru clădirea situată în Târgu Mureș, Piața Republicii nr. 10, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită.

36. Proiect de hotărâre privind majorarea cu 300% a impozitului pe clădiri, începând cu anul 2023, pentru clădirea situată în Târgu Mureș, str. Bolyai nr.23, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită.

37. Proiect de hotărâre privind majorarea cu 400% a impozitului pe clădiri, începând cu anul 2023, pentru clădirea situată în Târgu Mureș, Bld. Cetății nr. 41, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită.

38. Proiect de hotărâre privind majorarea cu 300% a impozitului pe clădiri, începând cu anul 2023, pentru clădirea situată în Târgu Mureș, str. Călărașilor, nr. 44, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită.

39. Proiect de hotărâre privind majorarea cu 400% a impozitului pe clădiri, începând cu anul 2023, pentru clădirea situată în Târgu Mureș, Bld. 1 Decembrie 1918, nr. 101, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită.

40. Proiect de hotărâre privind majorarea cu 500% a impozitului pe clădiri, începând cu anul 2023, pentru clădirea situată în Târgu Mureș, Bld. 1 Decembrie 1918, nr. 145, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită.

41. Proiect de hotărâre privind majorarea cu 300% a impozitului pe clădiri, începând cu anul 2023, pentru clădirea situată în Târgu Mureș, str. Borsos Tamas, nr. 28, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită.

42. Proiect de hotărâre privind majorarea cu 300% a impozitului pe clădiri, începând cu anul 2023, pentru clădirea situată în Târgu Mureș, str. Crizantemelor, nr. 6, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită.

43. Proiect de hotărâre privind majorarea cu 500% a impozitului pe clădiri, începând cu anul 2023, pentru clădirea situată în Târgu Mureș, str. Mihail Kogălniceanu, nr. 1, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită.

44. Proiect de hotărâre privind majorarea cu 300% a impozitului pe clădiri, începând cu anul 2023, pentru clădirea situată în Târgu Mureș, str. Gheorghe Doja, nr. 201, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită.

45. Proiect de hotărâre privind majorarea cu 300% a impozitului pe clădiri, începând cu anul 2023, pentru clădirea situată în Târgu Mureș, str. Cireșului, nr. 6, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită.

46. Proiect de hotărâre privind majorarea cu 300% a impozitului pe clădiri, începând cu anul 2023, pentru clădirea situată în Târgu Mureș, str. Budiului, nr. 81A, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită.

47. Proiect de hotărâre privind majorarea cu 400% a impozitului pe clădiri, începând cu anul 2023, pentru clădirea situată în Târgu Mureș, str. Toamnei, nr. 4, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită.

48. Proiect de hotărâre privind majorarea cu 300% a impozitului pe clădiri, începând cu anul 2023, pentru clădirea situată în Târgu Mureș, str. Koteles Samuel, nr. 1, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită.

49. Proiect de hotărâre privind majorarea cu 300% a impozitului pe clădiri, începând cu anul 2023, pentru clădirea situată în Târgu Mureș, str. Budiului, nr. 55, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită.

50. Proiect de hotărâre privind majorarea cu 300% a impozitului pe clădiri, începând cu anul 2023, pentru clădirea situată în Târgu Mureș, str. Revoluției, nr. 19, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită

51. Proiect de hotărâre privind majorarea cu 400% a impozitului pe clădiri, începând cu anul 2023, pentru clădirea situată în Târgu Mureș, str. Mihai Eminescu, nr. 54, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită.

52. Proiect de hotărâre privind majorarea cu 300% a impozitului pe clădiri, începând cu anul 2023, pentru clădirea situată în Târgu Mureș, str. Bolyai, nr. 7, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită.

53. Proiect de hotărâre privind majorarea cu 300% a impozitului pe clădiri, începând cu anul 2023, pentru clădirea situată în Târgu Mureș, str. Bolyai, nr. 21, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită.

54. Proiect de hotărâre privind majorarea cu 300% a impozitului pe clădiri, începând cu anul 2023, pentru clădirea situată în Târgu Mureș, str. Borsos Tamas, nr. 32, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită.

55. Proiect de hotărâre privind majorarea cu 300% a impozitului pe clădiri, începând cu anul 2023, pentru clădirea situată în Târgu Mureș, str. Călărașilor, nr. 52, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită.

56. Proiect de hotărâre privind majorarea cu 300% a impozitului pe clădiri, începând cu anul 2023, pentru clădirea situată în Târgu Mureș, str. Călărașilor, nr. 102, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită.

57. Proiect de hotărâre privind majorarea cu 300% a impozitului pe clădiri, începând cu anul 2023, pentru clădirea situată în Târgu Mureș, str. Gheorghe Doja, nr. 33, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită.

58. Proiect de hotărâre privind majorarea cu 300% a impozitului pe clădiri, începând cu anul 2023, pentru clădirea situată în Târgu Mureș, str. Nicolae Iorga nr. 4, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită.

59. Proiect de hotărâre privind majorarea cu 400% a impozitului pe clădiri, începând cu anul 2023, pentru clădirea situată în Târgu Mureș, str. Revoluției, nr. 26, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită.

60. Proiect de hotărâre privind majorarea cu 300% a impozitului pe clădiri, începând cu anul 2023, pentru clădirea situată în Târgu Mureș, str. Târgului nr. 6, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită.

61. Proiect de hotărâre privind majorarea cu 300% a impozitului pe clădiri, începând cu anul 2023, pentru clădirea situată în Târgu Mureș, str. Târgului nr. 11, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită.

62. Proiect de hotărâre privind majorarea cu 300% a impozitului pe clădiri, începând cu anul 2023, pentru clădirea situată în Târgu Mureș, str. Verii, nr. 18, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită.

63. Proiect de hotărâre privind majorarea cu 300% a impozitului pe clădiri, începând cu anul 2023, pentru clădirea situată în Târgu Mureș, str. Alexandru Papiu Ilarian nr. 15, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită.

64. Proiect de hotărâre privind majorarea cu 400% a impozitului pe clădiri, începând cu anul 2023, pentru clădirea situată în Târgu Mureș, Bld. 1 Decembrie 1918, nr. 129, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită.

65. Proiect de hotărâre privind majorarea cu 400% a impozitului pe clădiri, începând cu anul 2023, pentru clădirea situată în Târgu Mureș, str. Călărașilor, nr. 48, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită.

66. Proiect de hotărâre privind majorarea cu 300% a impozitului pe clădiri, începând cu anul 2023, pentru clădirea situată în Târgu Mureș, str. Călărașilor, nr. 50, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită.

67. Proiect de hotărâre privind majorarea cu 400% a impozitului pe clădiri, începând cu anul 2023, pentru clădirea situată în Târgu Mureș, str. Călărașilor, nr. 10, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită.

68. Proiect de hotărâre privind majorarea cu 300% a impozitului pe clădiri, începând cu anul 2023, pentru clădirea situată în Târgu Mureș, str. Bolyai, nr. 16, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE