Teren nou pentru extinderea Aeroportului ”Transilvania” Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1586 Vizualizări

Teren nou pentru extinderea Aeroportului ”Transilvania”

Plenul Consiliului Județean Mureș a aprobat joi, 26 ianuarie 2023, cu prilejul unei ședințe ordinare de lucru, trecerea din domeniul public al statului și din administrarea Romatsa RA – Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian în domeniul public al Judeţului Mureș a unui teren în suprafață de 2.303 de metri pătrați.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, în anul 2019 a fost întabulat dreptul de proprietate asupra întregii suprafețe de teren care a făcut obiectul exproprierilor pentru extidnerea Aeroportului Internațional ”Transilvania” Târgu Mureș, rezultând un singur corp de proprietate în suprafață de 771.033 de metri pătrați înscris în Cartea Funciară nr. 52426/Sânpaul, care cuprinde atât terenurile aflate în inventarul domeniului public cât și terenurile care au fost expropriate ulterior.

”Urmare a analizei datelor de carte funciară și a geometriei imobilelor – teren, s-a constatat că există o suprapunere reală, pe întreaga suprafață, între imobilul teren suprafață de 2.303 de metri pătrați, pe care a fost edificată clădirea radiogonometru, situat în localitatea Chirileu, identificat în C.F 51116/Sânpaul, proprietar Statul Român, administrator RA Romatsa – DSNA Târgu Mureș și teren în suprafață de 771.033 de metri pătrați, identificat în C.F. nr. 52426/Sânpaul, proprietar Județul Mureș, administrator RA Aeroportul Transilvania Târgu Mureș”, a precizat Péter Ferenc, în Referatul de aprobare aferent proiectului de hotărâre.

Totodată, președintele Consiliului Județean Mureș a mai subliniat că ”având în vedere că terenul în suprafață de 2.303 de metri pătrați este necesar Aeroportului pentru extindere, autoritatea publică județeană trebuie să demareze procedurile pentru trecerea din domeniul public al stalului în domeniul public al județului Mureș a imobilului – teren în suprafață de 2.303 de metri pătrați, pe care a fost edificată clădirea radiogonometru, identificat în C.F. nr. 51116/Sânpaul.”

În același document se mai arată că Romatsa RA – Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian în domeniul public al Judeţului Mureș a comunicat Consiliului Județean Mureș ”că este de acord să renunțe la dreptul de administrare asupra terenului în suprafață de 2.303 de metri pătrați și că clădirea radiogonometrului a fost demolată.”

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE