Home / Cultură / Aplauze pentru prof. Ioan Conțiu

Aplauze pentru prof. Ioan Conțiu

Distribuie

După o îndelungă activitate la conducerea Casei Municipale de Cultură ”Dr. Eugen Nicoară” din Reghin, prof. Ioan Conțiu și-a luat la revedere activității domniei sale în domeniul artistic cu ocazia spectacolului dedicat Unirii Principatelor, găzduit marți, 24 ianuarie 2023, de Casa de Cultură ”Dr. Eugen Nicoară” din Reghin.

„Am onoarea să-i mulțumesc Maestrului Ioan Conțiu pentru toată activitatea prestată în orașul Reghin, pentru cultura cu care ne-a răsfățat ani și ani de zile. Îi mulțumesc din suflet pentru modul minunat cu care a condus această instituție care este Casa Municipală de Cultură ”Dr. Eugen Nicoară”, pentru modul cum a ridicat ștacheta culturală a municipiului”, a spus primarul Márk Endre, primarul municipiului Reghin.

Cuvinte de aleasă prețuire au venit și din partea viceprimarului Dragoș Pui precum și din partea  lui Teodor Țogorean, director adjunct al Ansamblului Artistic Profesionist ”Mureșul”, un vechi și drag colaborator profesorului Ioan Conțiu. „Venim cu mare, mare drag aici la Reghin, locul unde cu mulți ani în urmă am cunoscut un om deosebit, pe domnul profesor Ioan Conțiu. Era nevoie de un simplu telefon și eram prezenți aici la Reghin. Să-i dea Dumnezeu sănătate multă, tot binele din lume”, a spus reprezentantul Ansamblului Artistic Profesionist ”Mureșul”.

„E rândul generației tinere”

Vădit emoționat, sărbătoritul serii, prof. Ioan Conțiu, a adresat mulțumiri tuturor celor care au contribuit la activitatea sa în slujba culturii reghinene. „Mulțumesc întregii comunități reghinene căruia i-am dăruit toate realizările pe care le-am avut de-a lungul celor 45 de ani de activitate artistică, realizări în care am avut onoarea să fiu alături de publicul reghinean, realizări în care am pus o parte din sufletul meu. E un moment plin de încărcătură emoțională, momentul retragerii din activitate și surprizele de care am avut parte astăzi au dat un plus de emoție acestui moment. Vreau să să mulțumesc celor care au investit încrederea domniilor lor și mi-au oferit privilegiul de a conduce destinele acestui lăcaș de cultură, lăcaș reprezentativ pentru viața culturală reghineană, Casa Municipală de Cultură care poartă numele ctitorului său, Eugen Nicoară. Mulțumesc tuturor colaboratorilor cu care am avut onoarea să lucrez de-a lungul carierei mele. În mod deosebit vreau să mulțumesc actualilor și foștilor colegi cu sprijinul cărora am realizat pe parcursul celor 27 de ani cât am lucrat în această instituție atâtea lucruri frumoase. Nu în ultimul rând, vreau să mulțumesc familiei mele care a fost alături de mine, care m-a sprijinit, m-a înțeles toată această perioadă. Sunt convins că pe postamentul pe care am reușit să-l clădesc pentru cultura reghineană se vor ridica noi, frumoase și multe realizări, pentru că e rândul generației tinere care să continue ceea ce am început noi, să ducă mai departe ce am făcut”, a precizat prof. Ioan Conțiu.

Alin ZAHARIE


De asemenea, verificati

FOTOREPORTAJ: Contracte de finanțare semnate pentru Institutul Inimii Târgu Mureș și alte trei spitale

Distribuie Sala Festivă a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ”George Emil Palade” …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.