Home / Administrație / Finanțare pentru Centrul Medico-Social din Deda

Finanțare pentru Centrul Medico-Social din Deda

Distribuie

Centrul Medico-Social din Deda va beneficia de o finanțare de 650.000 de lei de la Ministerul Familiei, bani cu ajutorul cărora vor fi dotate bucătăria, spălătoria și sistemul de încălzire. „Mai exact, este vorba de dotarea bucătăriei cu aragaze, cuptoare electrice, cu tot ceea ce înseamnă o dotare necesară care să deservește circa 50 de persoane internate. De asemenea, acești bani se vor folosi la dotarea spălătoriei, dotarea cu mașini de curățenie, realizarea unui lift pentru persoane cu dizabilități și cu tot ceea ce înseamnă încălzirea, atât în ce privește încălzirea pe lemne cât și instalații solare pentru încălzirea apei”, a precizat Lucreția Cadar, primarul comunei Deda.

Proiectul vine să completeze un alt proiect aflat pe lista de priorități a comunei Deda, ce are în vedere extinderea, reabilitarea și modernizarea Centrului Medico-Social Deda. „Am depus la București pe Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR – n.a.) un proiect în valoare de 800.000 de euro prin care urmează să se realizeze extinderea Centrului Medico-Social, modernizarea acestuia, în condițiile în care Uniunea Europeană cere cu o serie de condiții de igienă pentru un astfel de tip de centru. Practic, cele două proiecte se completează. În ce privește primul proiect, aceste dotări au și fost aduse, mai urmează să se facă plata, mai puțin liftul, unde lucrurile merg ceva mai greu, în condițiile în care sunt doar câteva firme în țară care realizează aceste lifturi și durează poate până în primăvară când se va putea rezolva și acest aspect. Cel de-al doilea proiect, cel cu reabilitarea și modernizarea, urmează să primim finanțare prin PNRR. Ar fi un lucru minunat, deoarece acest centru este susținut în majoritate de către primărie, plus că este și contribuția persoanelor internate acolo. În condițiile în care se va moderniza, vor fi condiții mai bune atât pentru internați, cât și pentru personal, pentru cele 25 de persoane care își desfășoară activitatea în acest centru medico-social”, a spus primarul comunei Deda.

Alin ZAHARIE


De asemenea, verificati

Reţeaua de screening a Spitalului Orăşenesc Luduş a devenit funcţională

Distribuie Femeile din grupul ţintă din Sighişoara şi împrejurimi sunt invitate să se programeze la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.