”Rediscovering Bright Minds”. De la starea de bine la idei inovatoare Învățămînt
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 252 Vizualizări

”Rediscovering Bright Minds”. De la starea de bine la idei inovatoare

Casa Municipală de Cultură ”Dr. Eugen Nicoară” din Reghin a găzdui vineri, 20 ianuarie 2023, prima ediție Conferinței ”Rediscovering Bright Minds”, eveniment organizat de echipa ”We All” (Amira Najjar, Oana Socolean, Ciprian Căprar și Mara Dumitrache) din cadrul Liceului Teoretic ”Lucian Blaga” din Reghin.

„Concursul Leader European sub Egida Comisiei Europene, la care echipa liceului nostru a luat locul 3 din 387 de licee participante din toată ţara în noiembrie 2022, după o muncă susţinută şi plină de creativitate, a adus un lucru bun pentru comunitatea Blaga: organizarea conferinţei ”Rediscovering Bright Minds!”. Acest eveniment doreşte să atingă minţi şi suflete, atât prin temele pe care şi le-a propus, cât şi prin invitaţii deosebiţi care au răspuns pozitiv invitaţiei echipei ”We All”. Dorim să plantăm sămânţa pentru viitorii lideri ai acestei comunităţi. Să fii un lider nu e ușor, e nevoie de muncă asiduă, curaj și asumarea riscului de a face ca lucrurile să funcționeze mai bine. Să fii un model de urmat înseamnă să faci lucruri care vor îmbunătăţii calitatea vieţii, a comunității și chiar a omenirii”, a precizat prof. Andreea Dumitrache, directorul Liceului Teoretic ”Lucian Blaga”, care a deschis conferința subliniind importanța stării de bine, mereu generatoare de idei pozitive.

„Ideile au capacitatea de a schimba atitudini”

Liderul echipei We All, Amira Najjar a subliniat menirea unui astfel de eveniment pe care, alături de colegii și elevi voluntari, are onoarea să-l organizeze.

„Salutăm prezența la această conferință care aduce în fața dumneavoastră minți strălucitoare, persoane tinere de succes ce schimbă lumea în bine prin ceea ce fac. De-a lungul timpului, ca oameni, am învățat să vorbim și să ascultăm, am comunicat și am împărtășit idei care au condus la inovații. O idee e acel impuls de care avem nevoie pentru a modela cursul istoriei. Acestea pot veni din orice colț al lumii, iar împărtășirea lor poate duce o schimbare în modul în care privim lucrurile. Am pornit la drum acum câteva luni cu gândul clar de a duce împreună oameni care împărtășesc aceleiași idei, care pun aceleași întrebări și care caută necontenit răspunsul potrivit. Așa a luat naștere proiectul despre care noi, echipa de organizare credem că are puterea să ofere viziuni noi ghidate de profuzime prin vocile celor ce vor urca pe scenă”, a precizat Amira.

Oameni, idei, soluții

Ștafeta a fost predată colegilor din echipa ”We All”, Oana Socolean, Ciprian Căprar și Mara Dumitrache, care au invitat pe rând promotorii unor povești de viață demne de luat în seamă de tinerii prezenți la Casa Municipală de Cultură ”Dr. Eugen Nicoară”.

De la fondatorul Ligii Pro Europa, Smaranda Enache, la jurnalista Paula Rusu, de la Dan-Mihai Fărcaș – antreprenor, la Anca Făgărășan – psiholog clinician, de la Cosmin Morar – programator IT, la Klaus Birthler – arhitect, sau de la Stelian Doru Cătană – avocat la Simona Ciff – psiholog, terminând cu Mihai Grama – designer, fiecare speaker în parte a deschis noi și interesante porți ale cunoașterii pentru elevii de la ”Blaga” care au umplut la refuz sala. Starea de bine de la final a fost răspunsul cel mai elocvent că o parte din ideile speakerilor și-au atins scopul.

„Starea de bine nu este un dar, n-o putem câștiga la loterie, nu ne-o însușim citind o carte sau participând la un workshop. De regulă, nu remarcăm existența ei, în schimb resimțim acut lipsa ei. La ”Blaga” ne pasă! Vrem o comunitate care este proactivă, și prin organizarea conferinței ”Rediscovering Bright Minds” am mai făcut un mic pas în această direcție. E doar începutul! Ideile și gândurile transmise în cadrul conferinței au fost impulsul de care aveam nevoie pentru a face un prim pas spre dezvoltare. În numele echipei ”We All” mulțumim tuturor pentru sprijin și pentru deschiderea față de evenimentul nostru!”, a fost mesajul transmis de prof. Cristina Drescan, coordonatorul proiectului.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE