Home / Business / UPDATE-FOTO: Târgu Mureș, aproape de o catastrofă. 15 tone de NPK evacuate dintr-un incendiu!

UPDATE-FOTO: Târgu Mureș, aproape de o catastrofă. 15 tone de NPK evacuate dintr-un incendiu!

Distribuie

Forțe și mijloace din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Horea” al județului Mureș au fost solicitate să intervină duminică, 28 ianuarie 2023, în jurul orei 13.45, pe strada Mureșului din Târgu Mureș, în urma producerii unui incendiu la un ansamblu de depozite.

”Din primele informații în interior se află depozitate echipamente electrice, autoturisme și un depozit de îngrășăminte. Incendiul se manifestă pe o suprafață de peste 1.000 de metri pătrați. În aceste momente se acționează pentru localizarea focarelor concomitent cu evacuarea materialelor depozitate. Intervenție în dinamică, revenim cu detalii”, a informat Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Horea” al județului Mureș.

UPDATE 1, ora 14.55:

”Arderea se manifestă cu flacără deschisă și degajări mari de fum pe o suprafață de aproximativ 1.000 de metri pătrați. Pentru protecția populației aflată în proximitatea zonei de manifestare, a fost emis mesaj de avertizare prin intermediul sistemului Ro-Alert. Până la acest moment, de la nivelul ISU Mureș au fost alocate 7 autospeciale de stingere, o autoscară, o autospecială de descarcerare, 2 ambulanțe SMURD. Totodată, în sprijin acționează și câte o autospecială de stingere de la ISU Cluj, ISU Sibiu, ISU Bistrița Năsăud și ISU Harghita. La fața locului sunt și 2 autospeciale de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență. Până în prezent, nu au fost raportate victime. Misiunea este în dinamică”, a informat aceeași sursă.

UPDATE 2, ora 16.58:

”Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de peste 1.500 de metri pătrați, din interiorul depozitelor fiind evacuate o parte din materialele depozitate printre care și 15 tone de îngrășământ NPK. La fața locului au acționat tehnică și personal din cadrul ISU Mureș cu sprijin din partea ISU Harghita, Sibiu, Cluj și Bistrița Năsăud, la fața locului  fiind operaționalizate un total de 18 autospeciale cu un efectiv de peste 70 cadre miliare. Incendiu este localizat, în aceste momente pompierii acționând în continuare pentru identificarea și lichidarea focarelor aprinse. Nu a fost necesară intervenția echipajelor medicale”, a mai precizat Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Horea” al județului Mureș.

UPDATE 3, ora 21.56:

”Echipajele de pompieri au acționat până în aceste momente pentru cercetarea, identificarea și lichidarea unor posibile focare rămase în interiorul încăperilor afectate. Incendiul este lichidat”, a mai anunțat sursa citată.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.