Activități preventive cu jandarmi, la Școala din Șaeș Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 121 Vizualizări

Activități preventive cu jandarmi, la Școala din Șaeș

Luni, 30 ianuarie, cu ocazia celebrării Zilei Internaționale pentru Nonviolență în Școală, reprezentanții Grupării de Jandarmi Mobilă ”Regele Ferdinand I” Târgu Mureș s-au aflat în mijlocul a 80 de elevi din cadrul Școlii Gimnaziale Șaeș din comuna Apold.

”Sub sloganul “Împreuna împotriva violenței școlare!”am subliniat celor mici cât este de importantă evitarea violenței și cum acest lucru poate obținut prin dialog și negociere pentru dezamorsarea conflictelor. Colegii din cadrul Compartimentului de Prevenire și Combatere a Faptelor Antisociale le-au explicat noțiunea de bullying și i-au încurajat să apeleze cu încredere la părinți, profesori și autorități în cazul în care se simt amenințați. Le-au exemplificat cum pot identifica o situație periculoasă, cui și cum să ceară ajutorul și nu în ultimul rând: care sunt modele comportamentale de urmat pentru a nu se transforma în victime ale faptelor antisociale. Atracția întâlnirii a constitut-o prezentarea tehnicii din dotarea Jandarmeriei precum și demonstrația colegelor noastre patrupede: Sica și Kira, care le-au arătat copiilor cât sunt de ascultătoare. Am încheiat prezentarea misiunii jandarmilor în societate cu imortalizarea momentelor petrecute împreună și cu promisiunea că vom reveni. Mulțumim pentru invitație!”, a informat Biroul de presă al instituției.
Conform sursei citate, Gruparea Mobilă de Jandarmi “Regele Ferdinand I” Târgu Mureș va desfășura astfel de activități, în unitățile de învățământ din județul Mureș, pe tot parcursul anului.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE